FC Emmen zet zegereeks voort

FC Emmen heeft een knappe overwinning geboekt op bezoek bij Jong FC Utrecht. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Miguel Araujo. De Peruaanse sterkhouder maakte daarmee zijn eerste doelpunt van dit seizoen.

De Emmenaren begonnen sterk aan de wedstrijd. Na twee minuten was er al de eerste kans voor de Drentse formatie. Na een lange bal van Arnaud Luzayadio kwam de bal bij Rui Mendes terecht. Zijn schot miste echter wat kracht.

Nog geen minuut later zat de bal er wel bijna in. Na een corner van Peter Van Ooijen werd de bal getoucheerd door een speler van Utrecht. De bal ging daardoor net over het doel van de thuisploeg.

De twintig minuten die daarop volgden waren rommelig van beide kanten. Er werd onzorgvuldig met het balbezit omgegaan en dat zorgde ervoor dat er weinig kansen in de eerste helft waren.

In de 25ste minuut was daar ook de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Remco Balk schoot vanaf randje zestien hard op de goal, maar Michael Brouwer pareerde de bal stijlvol. Diezelfde Brouwer was een kwartier later weer belangrijk na een goed ingestudeerde hoekschop.

Op slag van rust kwamen de Emmenaren toch op voorsprong! Miguel Araujo kopte een hoekschop van Van Ooijen tegen de touwen. Zijn kopbal werd nog aangeraakt door wat Utrechtse benen, waardoor de doelman kansloos was. Een heerlijk moment om op voorsprong te komen.

Strijdend Emmen
De thuisploeg startte fel aan de tweede helft. Dit leverde in de eerste vijf minuten na rust twee grote mogelijkheden op. Nick Venema was tot tweemaal toe dichtbij een doelpunt, maar zijn pogingen werden gered door Brouwer en Lorenzo Burnet.

De Emmenaren kenden weinig momenten voor het doel in de tweede helft. De ploeg van trainer Dick Lukkien werkte ontzettend hard en toonde veel inzet. Dat werd door de meegereisde supporters gewaardeerd.

Ook in de tweede helft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. De grootste kans in de tweede helft kwam op naam van Jeredy Hilterman. Met nog een kwartier te gaan kopte de oud-Utrechter de bal via de keeper op de lat, na een goede voorzet van Luzayadio.

Jong FC Utrecht begon nog aan een slotoffensief, maar dit leverde weinig gevaar op. Doelman Brouwer hield hiermee knap zijn doel schoon en zo kon de keeper opnieuw een ‘clean sheet’ noteren.

Door de overwinning (de vierde op rij) stijgt Emmen naar de derde plek op de ranglijst. Volgende week zaterdag ontvangen de Emmenaren Excelsior, dat vanavond met 4-1 verloor bij NAC Breda en daarmee de periodetitel misliep.

Jong FC Utrecht – FC Emmen: 0-1
43. Araujo 0-1

Jong FC Utrecht: De Keijzer, Huizing, Meissen, Van den Hoek (82. El Azrak), Zagre (46. Van der Kust); Mallahi, Van den Berg (46. Alou), Ikeshita, Balk (46. Maddy); Rijks, Venema (77. Sanches Fernandes).

FC Emmen: Brouwer, Luzayadio, Araujo, Veldmate, Burnet; Vlak, Bernadou (56. El Azzouzi); Mendes, Toufiqui (74. Bijleveld), Van Ooijen (64. Assehnoun); Hilterman.