Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – FC Emmen


Op vrijdag 1 oktober speelt FC Emmen op sportpark Zoudenbalch zijn vijfde uitwedstrijd van dit seizoen. Om 20.00 uur zullen de Drenten aftrappen tegen Jong FC Utrecht.

Selectie
Na drie overwinningen op rij reist de ploeg met vertrouwen richting de Domstad. De 2-0 overwinning tegen FC Den Bosch van afgelopen vrijdag bevestigde de stijgende lijn van FC Emmen. De kansen worden steeds vaker omgezet in goals en daarbij wordt er ook simpelweg goed gevoetbald. Daarnaast is er vrijdag ook nog een mogelijkheid om de eerste periodetitel binnen te slepen, al is de ploeg van Dick Lukkien daar naar eigen zeggen niet mee bezig. De Emmenaren zijn hiervoor bovendien afhankelijk van de resultaten op andere velden.

Lukkien: “De laatste wedstrijden voetballen we goed, daarnaast dwingen we op het moment ook een beetje het geluk af. Een schot op de lat die in de eerste wedstrijden erin zou zijn gegaan, vliegt nu weer het veld in. Bovendien maakt de ploeg een mooie ontwikkeling door, ik ben erg tevreden over hoe het nu gaat.”

De oefenmeester kan niet beschikken over Reda Kharchouch, Peet Bijen en Lentini Caciano. Zij hopen zo snel mogelijk aan te sluiten bij de groep.

Tegenstander
Jong FC Utrecht staat momenteel vierde in de competitie met vijftien punten uit acht wedstrijden, twee punten meer dan FC Emmen. De ploeg uit Utrecht begon stroef aan de competitie met twee punten uit de eerste drie wedstrijden. Daarna volgde een knappe opmars van de ploeg van trainer Darije Kalezic.

In de laatste vijf wedstrijden pakte de ploeg dertien punten. Zo werd er achtereenvolgens gewonnen van Telstar, Jong PSV, Jong AZ en Helmond Sport. De Utrechters verspeelden vrijdag in de slotseconde de overwinning tegen de Graafschap (2-2). Op dit moment is Jong FC Utrecht al zeven wedstrijden ongeslagen, een knappe prestatie. Zeker gezien het feit dat de Utrechters de afgelopen seizoenen meestal in de onderste regionen van de ranglijst eindigden.

“De tegenstander kent een hartstikke goede start. De afgelopen jaren speelden ze in de onderste regionen, nu staan ze knap op een vierde plek. Ze zijn goed georganiseerd, dus daar krijgen we onze handen vol aan”, aldus Lukkien.

Ook spits Nick Venema is de competitie prima begonnen. Hij scoorde in de eerste acht wedstrijden vijfmaal. Een opvallende statistiek is dat zowel Venema als onze eigen Jeredy Hilterman maar liefst acht keer scoorden op sportcomplex Zoudenbalch in de eerste divisie. Slechts één speler deed dat vaker, namelijk Odysseus Velanas (tegenwoordig speler van NAC Breda) met elf treffers.

Historie
De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht vond tweemaal eerder plaats in Utrecht. De eerste editie eindigde in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. De doelpuntenmakers destijds waren Mitchell van Rooijen, Myenty Abena en Hamza Boukhari voor de Utrechters. Cas Peters scoorde voor FC Emmen.

In het seizoen 2017-2018 wist Emmen er met de overwinning vandoor te gaan. Het werd destijds 1-2 door doelpunten van Alexander Bannink en Michiel Hemmen.

Opvallend is dat FC Emmen op bezoek bij de hoofdmacht van FC Utrecht vaker een competitieduel wist te winnen dan de thuisploeg. Van de drie eredivisie-ontmoetingen won FC Emmen er twee, tegenover één nederlaag. Ook vorig seizoen wonnen de Emmenaren in de Galgenwaard, Sergio Peña zorgde destijds voor de enige treffer van de wedstrijd. Er vielen toen overigens maar liefst negen gele kaarten.

Uitverkocht gastenvak
Het gastenvak van sportcomplex Zoudenbalch biedt ruimte voor maximaal honderd supporters. Alle tickets waren binnen twee dagen uitverkocht. De spelers kunnen dus opnieuw rekenen op fanatieke steun van de meegereisde supporters.

Jong FC Utrecht – FC Emmen
Vrijdag 1 oktober, 20.00 uur
Sportpark Zoudenbalch
Scheidsrechter: Rozendal