Terug naar overzicht Terug

Blog | Veilig geland op Schiphol


Vanaf maandag 12 tot zondag 18 december is onze eerste selectie op trainingskamp in Estepona, Zuid-Spanje. De volgende 27 spelers zijn mee:

Ahmed El MessaoudiJasin AssehnounMaurilio de Lannoy
Arnaud LuzayadioJeroen VeldmateMax Wolfs (k)
Azzeddine ToufiquiJulius DirksenMichaël Heylen
Ben ScholteKeziah VeendorpMickey van der Hart (k)
Eric Oelschlägel (k)Kyan van Dorp (k)Miguel Araujo
Fernando PachecoLorenzo BurnetMohamed Bouchouari
Floris QuaedvliegLucas BernadouOle Romeny
Gonzalo SánchezMaikel KieftenbeldRichairo Živković
Jari VlakMark DiemersRui Mendes

Floris Quaedvlieg traint sinds twee weken met de eerste selectie mee. De negentienjarige middenvelder speelt zijn wedstrijden bij FC Emmen Onder 21.

Maikel Kieftenbeld is mee om de volgende stap te zetten in zijn revalidatie. Voor Mart Lieder, Metehan Güçlü en Jeff Hardeveld komt het trainingskamp te vroeg, zij zetten de revalidatie in Nederland voort.

Remi van Ekeris is niet mee op trainingskamp, hij is momenteel in gesprek met een andere club. Hij zal bij FC Emmen Onder 21 meetrainen.


Zondag 18 december 2022:

Veilig terug in Nederland
De spelers en staf zijn zondagmiddag veilig geland op Schiphol. Morgen zijn ze vrij, dinsdag trainen ze weer om 10.30 uur in het stadion. Klik hier voor de hele planning!


Zaterdag 17 december 2022:

Winst op N.E.C.
De oefenwedstrijd tegen N.E.C. is uitgelopen op een 3-2 overwinning. Lees hier het wedstrijdverslag en bekijk hieronder de wonderschone goal van Richairo Živković!

Vanavond zijn de spelers vrij en gaan ze samen eten in een restaurant.

Wedstrieddag!
Wedstrieddag! Vanmiddag om 14.00 uur spelen we een oefenwedstrijd tegen N.E.C., de huidige nummer negen van de Eredivisie. De wedstrijd is helaas niet live te bekijken, maar je kunt het wel volgen via Twitter of Instagram Stories.


Vrijdag 16 december 2022:

Gezellig eten met sponsoren
Om 19.00 uur stond het diner gepland in het hotel. Dit keer schoven de meegereisde sponsoren ook aan, zodat spelers en sponsoren samen aan tafel zaten en elkaar wat beter leerden kennen.

Het padeltoernooi gaat niet door…
Helaas kan het padeltoernooi niet doorgaan, de banen zijn te nat. In plaats daarvan zijn de spelers vanmiddag vrij. Om 19.00 uur gaan spelers en staf in het hotel eten met de sponsoren. Een aantal foto’s van de ochtendtraining:

Het weer wordt beter!
De zon breekt door in Estepona, waar ook een groep sponsoren zich heeft gemeld. Het belooft een leuke dag te worden, met vanmiddag een padeltoernooi en vanavond een diner met de meegereisde sponsoren.


Donderdag 15 december 2022:

Hersteltraining in de middag
Donderdagmiddag stond er na de intensieve ochtendtraining een hersteltraining op het programma. Weinig meters maken, maar toch actief zijn met de bal. Dat door middel van werken aan de techniek met kleine passoefeningen, hooghouden en dribbelen. Er waren veel lachende gezichten, omdat de hand-oogcoördinatie op de proef werd gesteld… ’s Avonds had de selectie een rustig avondje.

Tactische training met nadruk op opbouwen
De ochtendtraining kon ondanks het natte veld goed afgewerkt worden. Er werd voornamelijk tactisch getraind, met de nadruk op het opbouwen. De spelers sloten de training af met een elf tegen elf, driemaal dertien minuten op volle intensiteit. Het werd 2-0 door treffers van Jari Vlak en Mohamed Bouchouari.

Ondertussen in Amsterdam…
Mart Lieder is niet mee op trainingskamp. Hij werkt in Amsterdam een programma af bij de fysio. De verwachting is dat hij in januari weer in Emmen zal zijn en stap voor stap aan kan sluiten bij de groep.

De derde veldtraining
Donderdagochtend om 10.30 uur is de derde veldtraining begonnen in Estepona. Het veld is voldoende hersteld van de enorme regenval van gisteren. Eventueel kan voor de middagtraining nog worden uitgeweken naar een ander complex.


Woensdag 14 december 2022:

Samen voetbal kijken
De spelers kijken gezamenlijk naar de halve finale van het WK tussen Frankrijk en Marokko. Aan de linkerkant zit team Frankrijk en aan de rechterkant team Marokko.

Bernadou en El Messaoudi terug op het veld!
Lucas Bernadou en Ahmed El Messaoudi stonden vandaag ook weer op het trainingsveld. De middenvelders volgden een individueel programma waarin loopoefeningen centraal stonden. Dit resulteerde uiteindelijk in een sprintwedstrijdje tussen Frankrijk (Bernadou) en Marokko (El Messaoudi), de halve finale op het WK vanavond.

Training vroegtijdig gestopt wegens regen
De eerste training is een half uurtje eerder gestopt. Vanwege de regen rolde de bal op sommige plekken niet meer goed. Vanmiddag om 16.00 uur staat de volgende training gepland.


Dinsdag 13 december 2022:

Na een goed ontbijt stonden de spelers om 10.00 uur weer op het veld, een half uur later begon de eerste training van de week. Maikel Kieftenbeld, Lucas Bernadou en Ahmed El Messaoudi werkten binnen een training af.


Maandag 12 december 2022:

Spelers en staf zijn in de bus gestapt naar Schiphol en kwamen met een uurtje vertraging ’s avonds aan in Malaga. Vervolgens stapten ze in de bus naar het hotel om daar te eten. De dag zat er alweer op en de spelers gingen naar hun kamers.