Emmen langs NEC in Spanje

Tijdens het trainingskamp in Estepona hebben we de oefenwedstrijd tegen N.E.C. met 3-2 gewonnen.

De wedstrijd schoot werkelijk uit de startblokken. Al binnen twee minuten had het 1-0 voor Emmen kunnen staan, maar Jari Vlak raakte de paal. Diezelfde Vlak speelde een minuut later een belangrijke rol toen de bal wél tegen de touwen vloog; via hem en Ole Romeny kwam de bal op randje zestien bij Rui Mendes en de Portugees schoot laag raak: 1-0. Helaas bleef die voorsprong niet lang op het scorebord staan, want drie minuten later kwamen de Nijmegenaren langszij via Elayis Tavsan.

Kort nadat Mendes helaas het veld moest verlaten (hij werd vervangen door Jasin Assehnoun), viel op schitterende wijze de 2-1. Het was Richairo Živković die met een lobje doelman Jasper Cillessen verraste. Een klein kwartier later viel opnieuw een gelijkmaker, ditmaal was het Magnus Mattsson die uit een hoekschop raak schoot: 2-2. Vervolgens miste Oussama Tannane een strafschop, hij schoot naast het doel van Mickey van der Hart. Aan de andere kant scoorde Mohamed Bouchouari vlak voor rust met een schot vanaf randje zestien de 3-2.

Geen goals na rust
Ook na rust ging de wedstrijd gelijk op, maar waren er minder kansen voor beide ploegen. Keziah Veendorp voorkwam met een goede actie op de doellijn een Nijmeegse treffer, aan de andere kant wist Živković één op één met de keeper niet af te ronden. In de slotminuten maakte jeugdspeler Floris Quaedvlieg nog zijn officieuze debuut voor de club door Assehnoun te vervangen.

Met deze wedstrijd zit het trainingskamp er zo goed als op. Morgen reizen de spelers terug naar Emmen.

FC Emmen – N.E.C.: 3-2