FC Emmen O13 kampioen in Divisie 2

FC Emmen O13 is zaterdagmiddag op De Oude Meerdijk kampioen geworden in Divisie 2. Op de laatste speeldag was een overwinning op hekkensluiter FC Groningen O13 genoeg om het gat met nummer twee FC Twente/Heracles Academie O13 onoverbrugbaar te maken.

Al na twee minuten had de openingstreffer al kunnen vallen. Eerst raakte Ray Okken de lat, daarna werd een treffer afgekeurd wegens buitenspel. Na tien minuten was het alsnog raak voor Okken en scoorde hij toch de 1-0. Helaas viel de 1-1 een kleine twee minuten later al en dat was tevens de ruststand.

En dus bleven er na de pauze nog 35 minuten over om de winst te behalen. Nadat opnieuw een Drents doelpunt werd afgekeurd (ditmaal van Pepijn Grimme), kopte diezelfde Grimme even later alsnog raak. Vlak voor tijd besliste Sem Hoekstra het duel: 3-1.

Later bleek dat de nummer twee FC Twente/Heracles Academie niet wist te winnen op bezoek bij N.E.C., waardoor de Emmenaren met vijf punten voorsprong kampioen werden in Divisie 2.