Terug naar overzicht Terug

Esporters nipt onderuit tegen Volendam


De tiende speelronde van de KPN eDivisie (en tevens de laatste van dit kalenderjaar) is voor FC Emmen Esports uitgelopen op een nipte nederlaag tegen FC Volendam. Over twee wedstrijden wonnen de Volendammers met 4-3.

In de eerste wedstrijd kwam onze esporter Max Koelemaij kort voor rust op achterstand. Volendam schakelde razendsnel om en wist via Saeed Al-Owairan het net te vinden. Even later werd het nog voor het rustsignaal ook 2-0, toen Ronaldo na een teruggekopte voorzet kon afronden. Na rust zorgde diezelfde Ronaldo voor de 3-0. Hoewel Max via David Ginola nog wel terugkwam tot 3-1, bleef het daarbij en moest Leroy Miggels dus met twee doelpunten achterstand beginnen aan het tweede duel.

Leroy wist in zijn duel halverwege de eerste helft op voorsprong te komen. Na een mooie aanval was het uiteindelijk Ronaldo die de openingstreffer maakte. Kort na rust maakte Ronaldo ook de 2-0 voor de Emmenaren en zo was de spanning helemaal terug met een stand van 3-3 over twee wedstrijden. Even later maakte Volendam echter de 2-1 via Christopher Nkunku en dat was tevens de eindstand.

Door de nederlaag gaat FC Emmen Esports de winterstop in als nummer zes van de competitie met zeventien punten uit tien duels. Op dinsdag 3 januari staat de volgende wedstrijd gepland, dan spelen onze esporters tegen SC Cambuur.