Terug naar overzicht Terug

Tim Siekman redt punt voor FC Emmen


 FC Emmen had een moeilijk avondje in Sittard waar het weer opgeleefde Fortuna verrassend de drie punten in eigen huis leek te houden. Met nog twee minuten te gaan stond het 2-1 maar toen sloeg verdediger Tim Siekman met een goed gemikte kopstoot uit een hoekschop van Jurjan Mannes alsnog toe.


Een debuterende trainer droomt ongetwijfeld van een snelle goal. In het geval van Ben van Dael, sinds vier dagen de nieuwe coach van Fortuna Sittard, kwam die droom razendsnel uit. Al na drie minuten en twintig seconden kwam Fortuna op een 1-0 voorsprong. De Duitse spits Gökan Lekesiz, die in de laatste dertien duels slechts een maal had gescoord, was de maker met hulp van Jens Streutker die nog een reddingspoging waagde op het spekgladde veld maar het lichaam van Lekesiz trof. De fout in eerste instantie werd echter gemaakt door doelman Telgenkamp die zijn goal uit kwam om een voorzet te onderscheppen maar het duel met Lekesiz verloor. FC Emmen was aangeslagen en ontsnapte drie minuten later aan de 2-0 toen Dennis Telgenkamp redde op de doorgebroken Dries Sadikki. FC Emmen, met Derre Kwee voor Boy Deul, had moeite om enige controle over het duel te krijgen en zag ook nog eens Lekesiz een metertje naast schieten.

De reddingspoging van Jens Streutker mislukt en Gökan Lekesiz scoort de 1-0.

Met zoveel ballen raakt iemand snel de richting kwijt.

Een mooi gebaar van Jurjan Mannes.

FC Emmen bleef ondanks de problemen wel hard werken en werd daar voor na een dik half uur beloond met de gelijkmaker. Jordy van Deelen was indirect de aangever, zijn voorzet werd half weggewerkt door Dengering maar voor de voeten van Marnix Kolder die de kans afmaakte: 1-1. Voor Fortuna trainer Ben van Dael was het een historische goal want het was de eerste tegentreffer in zijn loopbaan. Voor Marnix Kolder was het de zesde treffer van het seizoen. In het restant van de eerste helft viel niets meer te beleven op het zware veld. FC Emmen stuurde duidelijk aan op een betere tweede helft en liet het kalm aan gaan. Fortuna was ook een beetje uitgeraasd zodat het uitspelen goed gelukte.

Jens Streutker in camouflagekleuren.

Erixon Danso op zoek naar de bal.

Tim Siekman (half zichtbaar) kopt de 2-2 binnen (Foto’s: Gerrit Rijkens)

FC Emmen had in de rust ongetwijfeld afgesproken de zaken resoluter aan te gaan pakken. Het bleef echter bij de goede bedoelingen. Balverlies was aan de orde van de dag, de verdediging inclusief doelman Telgenkamp, wankelde, de middenvelders kregen geen controle en ook van de voorste linie was weinig opwekkends te melden. Het hoefde dan ook geen verbazing te wekken dat het zwoegende Fortuna Sittard wederom de leiding nam. Vocaal gesteund door een luide kern van pakweg tweehonderd getrouwen die meer kabaal maken dan drieduizend Emmenaren in de JENS Vesting, schoof Muhammed Mert na een kwartier van dichtbij, hij stond hooguit twee meter voor het doel, een voorzet van Lekesiz binnen voor de 2-1 in en kon FC Emmen weer gaan proberen een inhaalrace op gang te brengen.

Tim Siekman zet Lars Hutten hardhandig op zij.

Een beetje bedremmeld nemen Derre Kwee en Dennis Telgenkamp afscheid van de supporters (Foto’s: Roel Bos).

Het begon er steeds meer naar uit te zien dat FC Emmen de debuterende trainer Ben van Dael een heerlijk avondje ging bezorgen. Het lukte immers maar niet dit Fortuna Sittard op de knieën te krijgen. Een kwartier voor het einde bracht trainer Marcel Keizer met Arjen Hagenauw een extra aanvaller binnen de lijnen waarvoor Jens Streutker moest wijken. Ook Erixon Danso, die in de laatste vijf duels scoorde, kon geen ommezwaai tot stand brengen. Maar er dook toch nog redding op uit onverwachte hoek in de persoon van Tim Siekman. In de 88e minuut kopte hij uit een hoekschop toch nog de 2-2 binnen. Fortuna was opeens kwetsbaar en Jordy van Deelen en Marnix Kolder hadden zelfs nog voor 2-3 kunnen zorgen. Het bleef echter bij 2-2 waarmee FC Emmen blij mocht zijn want het speelde een van de zwakste wedstrijden van het seizoen.

Trainer Marcel Keizer had gezien het spelverloop wel vrede met het gelijke spel. ”Fortuna liet ons het spel maken en dat lukte niet zo goed. De 1-1 viel ook nog zo ongeveer uit de lucht. Na rust hadden we afgesproken indien nodig op 3-5-2 over te gaan met lange ballen naar voren. Dat hebben we in de slotfase gedaan en gelukkig viel nog de gelijkmaker uit een standaard situatie. Jordy van Deelen had ons zelfs nog de zege kunnen bezorgen. Of dat verdiend was geweest, is een ander verhaal.”

Fortuna Sittard-FC Emmen 2-2. 4. Lekesiz 1-0, 35. Kolder 1-1, 59. Mert 2-1, 88. Siekman 2-2. Scheidsrechter: C. Mulder. Gele kaart: Ospitalieri (Fortuna Sittard), Mannes, Streutker (FC Emmen). Toeschouwers: 1278.
Fortuna Sittard: Kaya; Schroyen, Mares, De Regt, Ospitalieri (59. Vankan), Hutten, Briels, Mert, Lekesiz (80. Moro), Sadikki.
FC Emmen: Telgenkamp: Van Deelen, Streutker (75. Hagenauw), Siekman, Jallo, Rozema, Kwee, Mannes, Ten Voorde, Kolder, Danso.