FC Emmen D1 lastig voor koploper AZ D1

Almere City FC A1-FC Emmen A1 15.00u (oefenwedstrijd)

AZ D1-FC Emmen D1 5-1
Op zich lijkt de uitslag normaal omdat AZ de koploper is maar het was toch 45 minuten lang een echte wedstrijd waarin de Emmenaren uitstekend partij gaven. FC Emmen had in het begin al enkele redelijke kansen maar kwam na een kwartier wat onfortuinlijk op achterstand. Een minuut later stond het echter weer gelijk. Damian de Vries lanceerde Boy Nijgh en op zijn pass scoorde Luca Broers de 1-1. Die stand bleef lang staan, FC Emmen D1 speelde compact en de Alkmaarders hadden moeite om er door heen te komen. Pas een kwartier voor tijd kon het toch gemakkelijker spelend AZ D1 de 2-1 laten aantekenen. De krachten vloeiden daarop weg bij de Emmenaren waardoor de koploper naar een uiteindelijke ruime maar wat geflatteerde 5-1 zege kon uitlopen.
FC Emmen D1: Hugo Fransen; Meijles (IJpelaar), Bulder, Mulder, De Jonge, Slomp (Mansaray), Roufs, Broers (Giel Fransen), De Vries, Nijgh.

FC Emmen D2-Rohda Raalte D1 1-2
FC Emmen D2 was duidelijk de bovenliggende partij en had een aantal mogelijkheden om de score te openen. Na twintig minuten viel tegen de verhouding in de 0-1 door een onachtzaamheid in de laatste linie. Door deze ongelukkige achterstand was FC Emmen D2 even van slag en kon Rohda Raalte ook nog de 0-2 binnen koppen.  Na de rust was FC Emmen D2 opnieuw de bovenliggende partij en creëerde een paar kansen. Het duurde echter tot de 56ste minuut voordat er een doelpunt werd gemaakt. Kas Lamberink schoot van buiten de zestien meter de bal onhoudbaar boven in de goal. Ondanks de kansen verloor FC Emmen D2 met 1-2, waarbij een overwinning zeker verdiend was geweest.
FC Emmen D2: Wouter Sibon, Niek Kuipers, Damien Zwikker, Dave Funke (Lars Meijer), Melvin Falke (Jeremiah Ridderbusch), Jordy Egberts, Jort Jalving, Tim Nijmeijer, Vincent de Munnik, Kas Lamberink, Florian Zeqiri (Piet Teuben).

LSC 1890 E1-FC Emmen E1 4-5

SC Angelslo E1-FC Emmen E2 1-3
De jongste Emmenaren deden goede zaken door plaatsgenoot SC Angelso E1 met 3-1 te verslaan. FC Emmen E2 was vanaf de start de bovenliggende partij en nam al in de tweede minuut een voorsprong via Jesse Stolte. SC Angelslo E1 kwam vrijwel niet aan het scheppen van kansen toe en moest in de 19e minuut toezien hoe Jesse Stolte uit een strafschop, na zelf onderuit te zijn gehaald, er 0-2 van maakte. Na de pauze liet FC Emmen E2 de teugels wat varen maar kwam in de 36e minuut toch op 0-3. Joep ten Napel gaf de assist en Rinze Sietsma maakte het karwei af: 0-3. In de slotfase kon SC Angelslo E1 nog de eretreffer produceren.