Terug naar overzicht Terug

Thuiswedstrijd op De Oude Meerdijk in Bijzondere Eredivisie


Afgelopen zondag op 18 februari was het eindelijk weer zover. De teams uit de Bijzondere Eredivisie mochten weer aantreden op het heilige (kunst)gras van De Oude Meerdijk. Het G-voetbalteam van FC Emmen ontving FC Utrecht, Excelsior Rotterdam, NEC Nijmegen en sc Heerenveen voor de derde speelronde van het seizoen. Het was voor de G-voetbalteams weer de eerste keer in de Bijzondere Eredivisie sinds november vorig jaar, toen het stil kwam te liggen door de coronamaatregelen. Ondanks deze lange pauze werd het weer een fanatieke speelronde vol spektakel in de Bijzondere Eredivisie. Ook onze eigen supportersverenigingen Rood-Wit en Brigata Fanatico waren van de partij!


Opkomst
Van zo’n voetbalzondag als deze wil niemand een seconde missen. Dat bleek al toen de spelersbussen van de tegenstanders al een halfuur voor aanvang op de parkeerplaats naast De Oude Meerdijk stonden. Nadat alle teams het hoofdveld van FC Emmen uitvoerig hadden bestudeerd, knalde de wedstrijdmuziek uit de speakers van het stadion. Bij deze opkomst werden de spelers welkom geheten door FC Emmen-mascotte SIBI en per team voorgesteld aan het publiek. Vervolgens opende niemand minder dan burgermeester van de gemeente Emmen, Eric van Oosterhout, als voorzitter van stichting FC Emmen Naoberschap deze speelronde van de Bijzondere Eredivisie. Dit deed hij samen met Gert Veenstra, algemeen directeur van MHC Mobility, dat met zijn bedrijf hoofdsponsor is van het FC Emmen G-voetbalteam. Hierna was het tijd om af te trappen voor de eerste wedstrijd tussen FC Emmen en FC Utrecht. 

FC Utrecht 
Na een fanatieke warming-up onder leiding van trainers Gert Willems, Jan Dijkgraaf en Jelle Mars waren de spelers klaargestoomd voor hun eerste wedstrijd. Vol passie, strijd en plezier werden er acties gemaakt, met elkaar gecombineerd en er vielen ook genoeg goals. Helaas was er geen houden aan de knap binnengeschoten 0-1 van FC Utrecht. Maar de Emmenaren lieten de koppies niet hangen en kwamen al snel terug op 1-1! Met een geplaatste bal in de korte hoek werd de keeper van de Domstedelingen door Bart Blonk verschalkt. Ondanks dat FC Emmen op zoek ging naar de voorsprong, was het FC Utrecht dat aan het langste eind trok en met een 1-3 winst de eerste wedstrijd afsloot. 

Excelsior Rotterdam
In de tweede en laatste wedstrijd van de dag namen de voetballers van het FC Emmen G-voetbalteam het op tegen Excelsior. Na een redelijk tamme eerste helft wist onze ploeg in de tweede helft veel kansen te creëren. Helaas waren we wat ongelukkig in de afronding en maakte Excelsior de wedstrijd koelbloedig af door met 0-2 te winnen. Wel stapten de Emmenaren met opgeheven hoofd het veld af, want beide teams maakten er een leuke pot van en het publiek werd getrakteerd op een wedstrijd bomvol sensatie. 

Penalty’s
Alle aanwezige teams sloten de dag af met een zenuwslopende penaltyserie. Hierin kregen alle spelers de mogelijkheid om te scoren en te juichen met de fanatieke supporters. FC Emmen-keeper Julian Castaign blonk weer eens uit en wist strafschop na strafschop uit het doel te weren. Als afsluiter deed mascotte SIBI nog even voor hoe het moet door zijn penalty strak in de hoek te plaatsen. Uiteraard kon juichen als Cristiano Ronaldo hierbij niet ontbreken. Goed gedaan SIIIIIIBI!

Support
Niemand raakte op deze zonnige winterdag uitgepraat over het publiek op De Oude Meerdijk. Niet alleen vrienden, begeleiders, ouders, opa’s en oma’s waren aanwezig, maar ook onze eigen Brigata Fanatico kwam een kijkje nemen. Met veel gezang en getrommel gaf de enthousiaste supportersvereniging van FC Emmen de spelers nog een extra steuntje in de rug. De dag werd daarna afgesloten met een prachtige viering tussen de spelers en supporters van de club. 

Gemoedelijk
Dat alle spelers en begeleiders er weer zin in hadden, spatte ervan af. Mede door de boodschap van de FC Emmen-spelers in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss voor volle stadions, was er een goede poging gedaan om de tribunes te vullen. Tijdens deze sportieve dag was het supportershome voor iedereen geopend om even warm te worden, een versnapering te scoren en met elkaar te kletsen over voetbal en andere zaken. Deze ‘bijzondere’ voetbalmiddag overtrof alle verwachtingen op De Oude Meerdijk en wij kijken alweer hartstochtelijk uit naar de volgende gelegenheid om ons G-team te zien vlammen!