Terug naar overzicht Terug

Reserves verliezen nipt bij FC Twente


FC Emmen 2 heeft in de reservecompetitie met 1-0 verloren op bezoek bij FC Twente 2. De enige treffer werd vlak voor rust gemaakt door Manfred Ugalde.

Met een jong elftal van gemiddeld 20,8 jaar traden de Emmenaren aan op het sportpark in Hengelo. Halverwege de eerste helft was Azzeddine Toufiqui dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot vanaf randje zestien ging net over. Een kwartier later schoot ook Ben Scholte rakelings over en moest doelman Jeffrey de Lange ingrijpen op een inzet van Rui Mendes. De treffer viel echter aan de andere kant, waar Ugalde op aangeven van Vaclav Cerny kon afronden: 1-0.

Na rust kreeg Twente een kans op 2-0, maar Cerny schoot voorlangs. In de tegenaanval bracht De Lange redding op een poging van Mendes. Even later was Mendes opnieuw gevaarlijk, maar raakte hij het zijnet. Een kwartier voor tijd leek Willem Hoffrogge alsnog de score gelijk te trekken, maar zijn kopbal was een paar centimeter te hoog.

Zo ging het eerste duel in poule 2 van de reservecompetitie verloren. Op 28 februari komen de Drenten wederom in actie, dan staat om 18.30 uur een thuiswedstrijd tegen de reserves van Heracles Almelo gepland.

FC Twente 2 – FC Emmen 2: 1-0
40. Ugalde 1-0

Opstelling FC Twente 2: J. de Lange, Everink (62. Donald), Bruns, Pierie (30′ Driezen (62′ Eustatia), Brenet, Staring, Vlap (70. T. de Lange), Cerny (70. El Messaoudi), Misidjan (70. Bostdorp), Ugalde (87. Marhoum), Cleonise (62. Markelo).

Opstelling FC Emmen 2: Groothuizen; Luzayadio (59. Carty), Miguel, Dirksen, Van Kaam; Bernadou (75. Dijk), Hoffrogge, Toufiqui (59. Aalderink); Mendes, Scholte, Slor (75. Van Ekeris).