Teleurstellend verlies Emmen A1

Emmen A1-FC Volendam A1 0-2

Emmen speelde een teleurstellende wedstrijd. Het verloor te veel persoonlijke duels en dan is het logisch dat er weinig of geen kansen worden gecreëerd. Emmen werd dan ook alleen gevaarlijke via twee vrije trappen van Martijn Kamps, kort voor rust en in de tiende minuut na de pauze. In beide gevallen had Volendam-doelman Martin Hoogland er echter kijk op. De doelpunten vielen in de 14e en 38e minuut van de eerste helft en spits Michiel Hemmen was beide malen de maker. De eerste met een kopbal nadat de Emmer verdediging volledig was uitgespeeld en de tweede werd mede mogelijk gemaakt door zwak ingrijpen van de verdediging. Na de pauze werd Jurnel Rojer als linkerspits ingebracht waardoor Mark Wever naar de rechterkant verhuisde. Dat betekende wat meer creativiteit maar de gehoopte doelrijpe kansen bleven uit.

Opstelling Emmen A1: Ebeltjes; Jarno Voorintholt, Kuper, Meertens (65. Hoolsema), Broekema; Van Eeken, Schepers (65. Boelen), Kamps; Jesper Voorintholt (46. Rojer), Schonewille, Wever.

FC Volendam B1-Emmen B1 1-1

Ondanks het puntje toog Emmen toch met het onbevredigende gevoel van ‘er had meer ingezeten’ huiswaarts. Het had de wedstrijd grotendeels onder controle en bij rust stond het dan ook 0-1. Dozé Manuel was de maker in de 38e minuut. Het leek een beetje op een gelopen koers want ook na rust begon Emmen sterk. Richard Johannes raakte bijvoorbeeld  de lat. Op een moment dat de Emmenaren even niet bij de les waren viel plotseling de gelijkmaker aan de andere kant. Een verdwaalde bal werd in een Volendams doelpunt omgezet. Het had vanaf dat moment zelfs nog 2-1 kunnen worden maar dat bleef de formatie van trainer Tinus Doek bespaard.

Opstelling Emmen B1: Poelman; Fuhler, Rog, De Roo, Boer; De Vries (Jager), De Almeida, Pot (Guchelaar); Van der Weide, Johannes, Manuel (Nouri).

Drachtster Boys B1-Emmen B2 5-8

Een nog bizar scoringsverloop in Drachten waarin Emmen B2 binnen twintig minuten met 4-0 voor stond om vervolgens nog voor rust deze volledig uit handen  te geven (4-4).

Toen Danny Jaspers (4e), Bas Dost (8e), Jaspers (10e) en Dost (20e) de stand naar 0-4 hadden getild leek er dus geen vuiltje aan de lucht voor de Emmenaren. Maar tussen de 26e en 28e minuut was de concentratie even zoek en dat leverde maar liefst drie tegengoals op. Toen het op slag van rust ook nog 4-4 werd kon Emmen verbouwereerd de kleedkamer opzoeken. Trainer Pascal Kazantsis vroeg zijn spelers om scherp te blijven en hun eigen kwaliteiten beter te benutten. Dat had succes want de thuisclub werd vlot naar 4-7 gespeeld met treffers van Danny Jaspers (55e), Bas Dost (61e), Frank de Jong (63e). De 5-7 in  de 65e minuut was een schoonheidsfoutje waarop Frank de Jong met de achtste Enmmer goal in de 76e minuut het laatste woord had.

Opstelling Emmen B2: Feenstra; Görtz, Siekman, Zuidberg, De Jong; Moolhuizen, Dekker, Jaspers (66. Kerkdijk); Dost, Herbers (41. Avci), Balsala (41. Cremers).

Emmen C1-FC Volendam C1 1-3

Emmen C1 keek na twintig minuten tegen een 0-2 stand aan. Daarna ging de thuisploeg beter spelen en die lijn werd na de pauze doorgetrokken. De inzet was prima en er werd veel druk op de Volendammers uitgeoefend. De 1-2 van Jordy Swama was dan ook verdiend. Daarna kregen Bas Bonsing en Wesley Wakker nog prima mogelijkheden zonder tot scoren te komen. Emmen rook aan de gelijkmaker maar kreeg drie minuten voor tijd het deksel op de neus toen een Volendamse uitbraak de 1-3 opleverde. ,, Na de rust heeft de ploeg goed gewerkt’’, vond trainer Albert Koops. ,,Dat is een basis om op voort te borduren.’’

Opstelling Emmen C1: Wouda; Kazantsis (Van der Sluis), Shahari (Zivcic), Wolbers, Jurgens; Van Aanholt (Kadouri), Schijff (Ten Voorde), Siekman (Bonsink); Beeksma, Wakker, Swama.

Emmen C2-Emos C1 2-2

Voetballend was C2 beter dan de tegenstander uit Enschede maar het omzetten van kansen in doelpunten blijkt een moeilijke opgave. Achtereenvolgens Bernard Bakker, Jessie van der Graaf en Gianluca Caria konden de doelvrouwe! niet passeren. Gerben Rog lukte het uiteindelijk wel. Vlak voor rust mocht Emos een vrije trap nemen op de vijfmeterlijn omdat doelman Pascual Koops een terugspeelbal in handen had genomen. Emos benutte dit buitenkansje: 1-1. Evenals in voorgaande wedstrijden was Emmen C2 in de beginfase na rust niet bij de les en een organisatiefout werd met via afstandsschot afgestraft: 1-2. Joeri Bouws scoorde vijf minuten voor tijd de gelijkmaker na een mooie voorzet van Bernard Bakker: 2-2.