Jong Emmen speelt gelijk in Heerenveen

Jong Heerenveen-Jong Emmen was een duel in het kader van de Amstel Cup. Emmen had na twee  nederlagen een zege nodig om nog in de race te blijven maar bleef dus op 1-1 steken. Op zich echter een goede prestatie gezien de kwaliteit van de Friese ploeg.
In de eerste helft kwam SC Heerenveen al in de zevende minuut op voorsprong toen doelman Sander Danes te laat zijn kooi uit kwam. Danes zou zich hiervan echter geweldig herstellen en was wat Emmen betrof de man van de wedstrijd. In de eerste helft vestigde Kevin Mooibroek de aandacht op zich met een vrije trap die echter door de Heerenveen sluitpost uit de hoek werd getikt.
SC Heerenveen was de betere ploeg maar Emmen met Sander Danes aan het hoofd hield in de tweede helft stand. Dennis van den Driessche kreeg zelfs een dot van een kans maar faalde vrij voor de doelman. In de 89ste minuut viel dan toch nog de gelijkmaker. Een uittrap van Sander Danes werd door Jeroen Fuhler verlengd op Erwin Doorn die de 1-1 op zijn naam bracht.
Bij Jong Emmen viel na 37 minuten spelen Gerry Snip uit met waarschijnlijk een hamstring blessure.
Opstelling Jong Emmen: Danes; Snip (37. Van Eeken), Van Braam, Mooibroek (73. Kuper), Schenkel; Sloots, Van den Driessche (73. Bugera), Spekken; Doorn, Fuhler, Manning.