Jong Emmen start competitie met verlies

Het goede nieuws bij Jong Emmen-Cambuur Leeuwarden was het eerste optreden dit seizoen van Jannes Wolters en Johan Wigger. Wolters speelde de eerste helft terwijl Wigger na ruim een uur werd gewisseld. Met het tweetal in de gelederen speelde Jong Emmen best een redelijke eerste helft zonder echt gevaar te stichten. Het vuurwerk bleef bespaard tot een schot voorlangs van Erwin Doorn. De formatie uit Leeuwarden, in de Amstel Cup al met 3-1 te sterk voor Emmen, kwam kort voor rust op voorsprong toen Menno Reinders van dichtbij inkopte. Een minuut daarvoor kon doelman Ignas nog redding brengen op een inzet van Rene van der Wey.
Reinders was in de tweede helft ook de maker van de tweede Friese goal. Daarna moest Emmen met tien man verder omdat Ron van Braam er met een tweede gele kaart vanaf moest. Van der Wey en aanvoerder Chris de Wagt verhoogden de voorsprong vervolgens tot 0-4. Van Emmen zijde viel er een mogelijkheid in de 70ste minuut te noteren toen Daniel Manning na een doorkopbal van Jeroen Fuhler in goede positie kwam maar de bal naast werkte.
Jong Emmen-Jong Cambuur Leeuwarden 0-4. 44. Reinders 0-1, 67. Reinders 0-2, 80. Van der Wey 0-3, 85. De Wagt.
Opstelling Jong Emmen: Peek; Van Braam, Wigger (64. Van Eeken), Mooibroek, Schenkel; Wolters (46. Sloots), Bosman, Doorn; Manning, Fuhler, Spekken (76. Van den Driessche.