Jong Emmen verliest van Jong FC Zwolle

Jong Emmen begon wat slapjes aan het duel en kreeg daarvoor snel de rekening gepresenteerd. De Zwollenaren wisten wel waarom het ging en liepen via goals in de 9de, 16de en 19de minuut uit naar een onoverbrugbare 3-0 voorsprong. Aan de eerste goal hing een buitenspelluchtje en de derde was een gevolg van een communicatiestoornis tussen doelman Ignas Peek en verdediger Kevin Mooibroek die ‘los’ riep wat echter al te letterlijk werd opgevat. Na een half uurtje greep coach Alfons Arts in en verving Daniel Manning door Jeroen Fuhler. De kopsterke spits stond amper binnen de lijnen toen hij na aangeven van Martijn Kamps koppend 3-1 scoorde. Met Martijn Kamps is overigens een van de vier in de basis staande A-junioren genoemd: Ron Kuper, Dada Bugera en Renco van Eeken waren de anderen. Jarno Voorintholt was als invaller de vijfde. Na de rust paste Emmen beter op, het kreeg geen doelpunten meer tegen maar scoorde ondanks mogelijkheden voor Dada Bugera en Jeroen Fuhler zelf ook niet.
Opstelling Jong Emmen: Peek; Schenkel, Kuper, Mooibroek, Van Eeken; Kamps (75.Sloots), Doorn (70. Voorintholt), Spekken; Bugera, Van den Driessche, Manning (29. Fuhler). Gele kaart: Doorn en Voorintholt.