Emmen A1 pakt punt in Deventer

Go Ahead Eagles A1-Emmen A1 0-0
Hoewel Emmen redelijk van start ging raakte het na een minuut of tien de draad kwijt. Het spel van de Emmenaren was erg onrustig met veel te veel balverlies. De thuisclub kreeg dan ook een tweetal uitstekende mkogelijkheden maar doelman Lennon Ebeltjes was een van de weinigen die in deze fase goed bij de les was. Na rust liep[ het bij Emmen opeens als gesmeerd. Go Ahead werd onder druk gezet maar het zout in de pap in de vorm van doelpunten bleef uit. Een vrije trap van Sander Meertens schampte de lat terwijl Tom Boelen in goede positie net naast prikte. Kort voor tijd schoot Arend Schonewille nog eens tegen de doelman op. Vervolgens had Emmen in de laatste minuut nog geluk toen een vrije trap via de kluts op de lat belandde.
Opstelling Emmen A1;
Ebeltjes; Jarno Voorintholt, Kuper, Meertens (75. Otten), Broekema; Kamps (60. Hoolsema), Klaassens, Boelen; Jesper Voorintholt, Schonewille, Wever.

Emmen B1-Go Ahead Eagles B1 1-2
De thuisploeg kwam al in de achtste minuut op achterstand. Hetgeen nauwelijks een verdienste van de Deventenaren mocht worden genoemd want er ging een afschuwelijk misverstand tussen doelman Randy Poelman en verdediger Hidde Rog aan vooraf. Beiden hadden de mogelijkheid om heel simpel op te ruimen maar wachten elkaars reactie af. Rence van der Wal benutte het buitenkansje door Go Ahead op 0-1 te zetten. Vijf minuten later kreeg Joel de Almeida de kans om de stand gelijk te trekken na aangeven van Jeffrey Pot maar miste vrij voor de keeper. Het liep het bij Emmen niet echt lekker met veel te veel balverlies. Toch kwam Emmen nog voor rust op gelijke hoogte. Een lichte overtreding op Pot werd met een vrije trap bestraft die vervolgens door Martin de Roo werd ingeschoten: 1-1.
Na de pauze ging Emmen op jacht naar de gelijkmaker. Er ging opeens meer dreiging van de ploeg uit en er kwamen ook kansen. Jeffrey Pot en Janko Dekker kwamen o.a. in goede positie maar werkten de mogelijkheden niet af. De 1-2 kwam in de 58ste minuut uit de lucht vallen want de bezoekers leken rijp voor de knock-out te zijn. Mariano Aalders kreeg plotseling de ruimte en passeerde doelman Randy Poelman met een zuiver schot. Emmen trok nogmaals ten strijde maar behalve een inzet in de 79ste minuut die door een Deventenaar van de doellijn werd gehaald kwam de ploeg niet.
Opstelling Emmen B1: Poelman; Fuhler, Rog (60. Husers), De Roo, Boer; De Vries (71. De Sevren Jaquet), Dost (52. Avci), Nouri (27. Guchelaar); Pot (52. Dekker), De Almeida, Manuel.

Emmen B2-LTC B1 4-2
Emmen B2 gaat gewoon door met winnen. In de eerste helft werd er ook goed gespeeld, een hoog temp met spel via de flanken en veel kansen. Toch kwamen de gasten uit Assen in de 10de minuut op 0-1 maar zeven minuten later trok Danny Jaspers de stand recht uit uit een voorzet van Richard Johannes. In de 19de minuut scoorde Deniz Avci 2-1 uit een assist van Johannes. Emmen kreeg liefst twaalf mogelijkheden waarvan er dus slechts twee werden benut. Na rust liep Emmen uit naar 4-1 met treffers van Danny Jaspers (43ste minuut met een fraaie boogbal) en Marco Zuidberg die in de 50ste een vrije trap van Janko Dekker afwerkte. Rob Herbers kopte daarna nog op de lat waarna de Assenaren via een schot vanaf 25 meter tot 4-2 verkleinden.
Opstelling Emmen B2: Yzerman; Gortz, Zuidberg, Jager, De Jong (50. Herbers), Jelle Siekman (50. Bakker), Avci (50. Balsala), Moolhuizen, Dekker (55. Kerkdijk), Jaspers (55. Cremers).

SC Heerenveen C1-Emmen C1 4-2
Emmen C1 is er opnieuw niet in geslaagd de eerste punten te pakken maar kon desondanks met opgeheven hoofd huiswaarts keren. Het algemene gevoel was zelfs dat er een gelijkspel had ingezeten. De Emmenaren stonden al in de vierde tegen een 1-0 achterstand aan te kijken maar zeven minuten later zorgde Jori Beeksma voor de 1-1 tussenstand na een doorkopbal van Wesley Wakker. Kort voor rust maakte Beeksma zijn tweede treffer en wederom was het de gelijkmaker omdat SC Heerenveen kort daarvoor op 2-1 was gekomen. Na de rust waren er kansen over en weer. Aan Emmen zijde knalde Wesley Wakker vanaf een meter of dertig op de lat en schoot Bas Bonsink rakelings over. SC Heerenveen sprong beter met de mogelijkheden om en scoorde twee maal. In de slotfase onthield de scheidsrechter Emmen nog een strafschop na een attaque op Jordy Beeksma.
Opstelling Emmen C1: Wouda; De Vries, Wolbers, Chakari, Jurgens, Van Aanholt, Tim Siekman (Van der Berg), Schijf, Wakker, Beeksma, Bonsink (Ten Voorde).

DZC ’68 C1-Emmen C2 1-2
Emmen C2 speelde in Doetinchem een prima partij voetbal. Het kwam in de 20ste minuut tegen de koploper nog wel op achterstand maar vijf minuten voor rust krulde Radovan Zivcic een bal in de hoek na een goed opgezette aanval: 1-1. Doelman Pascual Koops hield in de tweede helft met mooie reddingen zijn doel schoon, hoewel hij een keertje assistentie van uitblinker Jarco Westerhof nodig had. Michael Arling zorgde vijf minuten voor het einde voor de winnende goal.

Emmen D1-SC Heerenveen D1 1-5
Emmen begon met veel tijd op de helft van SC Heerenveen door te brengen met als gevolg dat Luciano Slagveer in de tiende minuut na aangeven van Menno Heerkens de 1-0 op zijn naam bracht. Vervolgens waren er nog kansjes voor Jurgen Locadia en Simon Ijzerman. In de 19de minuut profiteerden de gasten van een dekkingsfout waardoor het 1-1 werd. Op slag van nrust werd het zelfs nog 1-2.Na de pauze was SC HNeerenveen duidelijk de betere ploeg en scoorde nog drie maal: de laatste uit een strafschop.
Opstelling Emmen D1: Blanken; Hoff, Van Houten, Fokkens, Bos (31. Hoek), Heerkes (31. Scholtens), Locadia (40. Eggengoor), Stevens (31. Chacon), Slagveer, IJzerman, Beijering (31. Van Bree).