Terug naar overzicht Terug

Emmen bekert tegen zaterdagtopper WHC


Emmen overleefde de eerste ronde door FC Omniworld na verlenging te kloppen, de Wezep-Hattemerbroek-Combinatie bereikte de tweede ronde door thuis met 5-0 van zondageersteklasser Sneek te winnen. WHC is momenteel in uitstekende vorm. Het staat na zaterdag met 2-1 van het geduchte Harkemase Boys te hebben gewonnen bovenaan in de hoofdklasse C. Daarvoor won WHC met dezelfde cijfers en onder de ogen van Jan Olde Riekerink van Be Quick ’28, klopte SDC Putten met 2-0 en begon de competitie met een 1-1 gelijkspel tegen DOS Kampen.
Opvallendste nieuweling bij WHC is dit seizoen Jochem de Weerdt. Hij speelde het afgelopen seizoen samen met Niki Leferink bij Go Ahead Eagles. Aanvankelijk stond De Weerdt niet in de basis maar maakte later naam door dertien goals te scoren. Wat meer was dan de nieuwe spits van Emmen. De Weerdt maakte gebruik van een aanbieding van WHC waar hem via een sponsor een baan in het vooruitzicht werd gesteld.
Andere spelers van WHC met een betaald voetbal verleden zijn: Josja Bolks (FC Zwolle), Stefan Buitenhuis (Go Ahead Eagles) en Pascal Frederiks (FC Zwolle). Laatstgenoemde stond in het seizoen 95/96 18 keer in de basis bij FC Zwolle. WHC wordt getraind door Bert Ebbens  die o.a. de wedstrijd Emmen-BV Veendam heeft gezien.
WHC zal dinsdagavond door een behoorlijke aanhang worden gesteund. Er zijn reeds twee bussen volgeboekt terwijl natuurlijk een deel met eigen vervoer komt.


 

Bert Ebbens: trainer WHC