Jong Emmen ruim langs Jong BV Veendam

Jong Emmen oogde niet eens veel sterker dan Jong BV Veendam maar was wel akelig effectief. Alle vier doelpunten waren bovendien van uitstekende kwaliteit. In de eerste helft tekende het spitsendup Dada Bugera en Mark Wever voor beide goals. Bugera nam de openingstreffer voor zijn rekening door na een assist van Mark Wever met een lob te scoren: 1-0. Halverwege de eerste helft waren de rollen omgekeerd: Bugera was de aangever en Wever met een fraaie boogbal de afmaker.
Na de pauze kreeg BV Veendam ook kansen, zo schoot Drent kort na de rust recht in de handen van Ignas Peek, maar aan scoren kwamen de gasten niet toe. Emmen deed dat aanzienlijk beter. Invaller Tom Boelen was met een schitterend doelpunt verantwoordelijk voor de 3-0. Daarna poeierde Kevin Mooibroek vanaf zeker 35 meter op de lat. Het slotaccoord zette Renco van Eeken met een doelpunt in de 88ste minuut.
Jong Emmen-BV Veendam 4-0 (2-0). 11. Bugera 1-0, 24. Wever 2-0, 70. Boelen 3-0, 88. Van Eeken 4-0.
Opstelling Jong Emmen: Peek; Schenkel, Van Braam, Mooibroek, Van Eeken; Bosman (62. Kamps), Doorn (46. Boelen), Spekken; Sloots, Bugera, Wever (72. Jarno Voorintholt).