Terug naar overzicht Terug

Talenten van de Toekomst sluiten af met finaledag in Zeist


Op zaterdag 9 juli stond de grote finaledag en afsluiting voor tien deelnemers van Talenten van de Toekomst op het programma. Tijdens de finaledag, die werd georganiseerd op de KNVB Campus in Zeist, werd elke deelnemende betaald voetbalorganisatie (Vitesse, FC Twente, RKC Waalwijk, Excelsior, Feyenoord, Sparta Rotterdam en FC Emmen) vertegenwoordigd door tien deelnemende jongeren. Deze tien deelnemende jongeren werden niet geselecteerd op basis van hun voetbalkwaliteiten, maar op basis van hun inzet en motivatie gedurende het Community Champions-project, zoals de officiële naam van het MDT-project luidt.


FC Emmen-spelersbus
In alle vroegte vertrokken de deelnemers, begeleiders en aanhang met de FC Emmen-spelersbus om 7.30 uur vanaf De Oude Meerdijk richting Zeist. Na een reis van ongeveer twee uur stapten ze uit bij het schitterende complex van de KNVB. De deelnemers keken hun ogen uit, want zij mochten straks ook voetballen op de velden waar onder andere spelers als Frenkie de Jong en Virgil van Dijk trainen met het Nederlands Elftal.

Diverse activiteiten
Eerst was het tijd voor andere activiteiten. De opening werd gedaan door Paskie Rokus, voormalig eSporter van Vitesse, waarna alle deelnemers participeerden in twee workshops van twee oud-Olympiërs; Roy Meyer en Nouchka Fontijn. Daarna was het tijd om te voetballen. Er was gekozen voor een mixed voetbaltoernooi, wat betekent dat deelnemers van de verschillende clubs een team vormen en tegen elkaar spelen. Op die manier kwamen deelnemers in contact met deelnemers uit andere regio’s in het land, een van de doelstellingen van MDT (Maatschappelijke Diensttijd).

Community Champions Games
Na het mixed voetbaltoernooi was er tijd voor een uitgebreide lunch en stond er nog één activiteit op het programma, namelijk de Community Champions Games. Alle deelnemende clubs hadden van tevoren een activiteit bedacht. De begeleiders van elke club gaven deze activiteit, terwijl de deelnemers op hun beurt bij elke club langs gingen voor de verschillende spelen. Van een voetbaleditie ’30 seconds’ tot een basketbal-clinic, het kwam allemaal voorbij. De activiteiten vielen goed in de smaak.

Afsluiting
De dag werd afgesloten met een gezamenlijk hapje en drankje. Nadat er afscheid genomen was van de organisatie en andere clubs was het tijd om terug te keren naar (FC) Emmen. Voor de aanwezige Talenten van de Toekomst een dag om niet snel meer te vergeten!