Terug naar overzicht Terug

Succes Scoren in Drenthe smaakt naar meer!


Op maandag 11 juli is het project Scoren in Drenthe op De Oude Meerdijk afgesloten. Gedurende een half jaar gingen vijftien jongeren en jongvolwassenen uit de Arbeidsmarktregio Drenthe aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van jobcoaches van USG Restart en medewerkers van FC Emmen Naoberschap. Het ultieme doel: het vinden van een passende opleiding of baan. Het resultaat mocht er zijn, want inmiddels hebben negen van de vijftien de deelnemers een geschikte opleiding of werk(ervarings)plek gevonden. Ook voor de overige zes deelnemers ziet de toekomst er rooskleurig uit. Onder begeleiding van de jobcoaches van USG Restart krijgen zij nog wat langer de tijd om de laatste stap naar een opleiding of baan te maken.


Programma
Speciaal voor de afsluiting van Scoren in Drenthe werden er relaties van FC Emmen Naoberschap en de Arbeidsmarktregio Drenthe uitgenodigd. Eerst mochten de deelnemers van Scoren in Drenthe het opnemen tijdens een voetbalwedstrijd tegen een gelegenheidsteam van FC Emmen (Naoberschap). Het gelegenheidsteam bestond uit medewerkers van FC Emmen Naoberschap, USG Restart en diverse gemeenten. Dat de deelnemers het afgelopen jaar tweemaal per week hebben getraind was tijdens de wedstrijd goed te merken. Onder toeziend oog van andere genodigden wist het gelegenheidsteam van FC Emmen (Naoberschap) in de beginfase van de wedstrijd nog op een 2-0 voorsprong te komen, maar toen de vermoeidheid erin sloop trokken de deelnemers van Scoren in Drenthe de wedstrijd naar zich toe. Het werd uiteindelijk maar liefst 7-4.

Terugblik
Nadat de voetballers en voetbalsters zich hadden opgefrist was het tijd om gezamenlijk terug te blikken op het afgelopen half jaar. Jobcoach Ferdi van Spall nam de aanwezigen mee in een uitgebreide terugblik op Scoren in Drenthe aan de hand van een presentatie. Hij vertelde daarin over kennismaken in de eerste fase, maar ook de uitreiking van de kledingpakketten door FC Emmen-hoofdtrainer Dick Lukkien, het doelen stellen met FC Emmen-aanvoerder Jeroen Veldmate en het werkbezoek aan de Vakschool van Volkerwessels, mochten niet ontbreken. Aansluitend op deze terugblik namen deelnemers Metin en Andrea het woord over hun ervaringen tijdens Scoren in Drenthe.

Vervolg
Agneta Meijer, projectcoördinator aanpak jeugdwerkloosheid bij de Arbeidsmarktregio Drenthe, nam de aanwezigen daarna mee in de toekomst van Scoren in Drenthe. Vanwege de positieve resultaten van de eerste editie van Scoren in Drenthe (een grote meerderheid van de deelnemers heeft grote stappen gezet in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling), krijgt het project een vervolg in het nieuwe voetbalseizoen.

Informele nazit
Met die positieve berichtgeving nodigde Jos Schaart, manager bij FC Emmen Naoberschap, de aanwezigen uit om onder het genot van een hapje en een drankje, informeel na te zitten. Het bleef nog lang gezellig op De Oude Meerdijk!