Terug naar overzicht Terug

Wat een seizoen!


Voor FC Emmen was het een seizoen om niet gauw te vergeten. Het begon nog wat in mineur. We zouden het haast vergeten, maar de eerste wedstrijden waren niet om over naar huis te schrijven. Sterker nog, de meeste supporters gaven er na een wedstrijd of vijf geen stuiver meer voor. Als je uit verliest bij Helmond Sport, denk je niet meteen aan een promotiefeest. Maar de burgemeester hield de moed erin: “Het Raadhuisplein is begin mei gereserveerd voor het kampioensfeest”, zo twitterde ik in het najaar. 


Tot overmaat van ramp bleef corona nog veel langer een rol spelen dan gedacht. We hebben heel wat thuiswedstrijden ‘thuis’ moeten kijken, wat toch niet de bedoeling is van thuiswedstrijden. Toch ging het langzamerhand de goede kant op. Mede door een ijzersterke defensie gingen we punten pakken en mochten we weer naar het stadion.

Ook FC Emmen Naoberschap pakte de draad weer op. We organiseerden weer heel veel activiteiten. Het Walking Football ging weer van start, net als het G-voetbal. We gingen weer de wijken in met straatvoetbal. We organiseerden bijeenkomsten rond gezond leven en leespromotie. We trainden met de kinderen van het asielzoekerscentrum. We begeleidden via sport mensen naar de arbeidsmarkt. We hielpen gedetineerden met stapjes zetten in hun persoonlijke ontwikkeling, maar we lieten ook ouderen elkaar weer in het stadion ontmoeten. 

Een hoogtepunt was de voorjaarsbijeenkomst met wel honderd ‘naobers’, de partners die al deze activiteiten mogelijk maken. Met prachtig weer deden we op een mooie woensdagmiddag allerlei soorten activiteiten. We danken al deze ‘naobers’; door hun inbreng kan het enthousiaste team van Jos Schaart mooie activiteiten blijven organiseren. 

Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen. Het zal spannend worden in de Eredivisie. Ik heb het Raadhuisplein nog maar niet gereserveerd, want zo zeker is het kampioenschap dit seizoen niet. Maar één ding is wel zeker: we gaan met FC Emmen Naoberschap weer heel veel mooie activiteiten organiseren. 

Namens het bestuur en de medewerkers van FC Emmen Naoberschap wens ik iedereen een fijne vakantie! We zien elkaar 13 augustus in een bomvol stadion voor de eerste thuiswedstrijd. 

Eric van Oosterhout, voorzitter FC Emmen Naoberschap