Sterk FC Emmen A1 verslaat Ajax A2

Winnen tegen teams van Ajax komt niet vaak voor maar FC Emmen A1 brak met die traditie door thuis met 3-1 van Ajax A2 te winnen. Een stand die na een helft spelen reeds was bereikt. De Emmenaren kenden een flitsende start, zo was Lorenzo Kranenburg in de tweede minuut reeds dicht bij de openingstreffer maar zijn hoge inzet werd tot hoekschop verwerkt. Het was uitstel van executie want drie minuten later stond het wel 1-0. Rick ten Voorde ontfutselde een Ajacied de bal en zette voor op Wouter van Aanholt die moeiteloos scoorde. De Amsterdammers probeerden de bakens te verzetten en kregen via Aras Özbilliz een mogelijkheid maar hij schoot in het zijnet. Na een kwartier spelen eindigde een onweerstaanbare solo van Rick ten Voorde in de toch wel verrassende 2-0 voor de thuisploeg. En het werd nog erger voor de Amsterdammers toen na een half uur Danny Kiekebelt een terugspeelfout afstrafte met het derde Emmer doelpunt: 3-0. Er tekende zich een vernedering af maar zo ver liet Ajax het toch niet komen. Nog voor rust werd de achterstand tot 3-1 verkleind door aanvoerder Özbilluz die een vrije schop ineens langs doelman Pieter IJzerman stuurde. Gezien de afstand en de positie van waaruit werd gescoord was die treffer echter te vermijden geweest. Na de thee trokken de Amsterdammers alle registers open maar dat was niet voldoende om de Emmenaren op de knieën te krijgen. Ajax oefende veel druk uit maar er werd zo fanatiek verdedigd dat er nauwelijks een doorkomen aan was. Sijpelde er af en toe dan nog wel eens een balletje door, stond doelman Pieter IJzerman op zijn post. Grote kansen vielen er in het tweede bedrijf nauwelijks te noteren. Wel moest Lars van der Berg nog een keertje redding brengen maar in de slotfase werd FC Emmen nog gevaarlijk via counters. Tot doelpunten leidden de inspanningen echter niet meer waardoor er na afloop een keurige 3-1 zege kon worden genoteerd.
FC Emmen A1: Pieter IJzerman; Kuilder, Schijff (85. Van der Ham), Van der Berg, Koenders, Beeksma, Van Aanholt, Bal, Ten Voorde (86. Fidom), Kiekebelt (74. Van der Kooij), Kranenburg.

Rick ten Voorde op weg naar de 2-0.

Camiel Fidom (rechts) verliest dit duel.

Jeroen van der Ham (rechts voorgrond) sticht onrust in het Ajax strafschopgebied.

Rick ten Voorde (rechts) zorgde voor dreiging.

Arne van der Kooij komt te laat om doelman Kostas Peristerides te verontrusten.