Terug naar overzicht Terug

Sport komende drie weken zonder publiek


Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van vandaag nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een van die maatregelen is dat sportwedstrijden de komende drie weken niet langer toegankelijk zijn voor publiek. Over drie weken worden de maatregelen geëvalueerd.

Dit geldt ook voor betaald voetbal. Daardoor zal er bij onze komende twee wedstrijden, uit tegen FC Twente en thuis tegen Fortuna Sittard, geen publiek welkom zijn.

Als club kijken wij erg positief terug op de laatste twee thuiswedstrijden. Wij zijn van mening dat ons publiek zich voorbeeldig heeft gedragen. Vooral daarom komt dit nieuws keihard aan en balen we ontzettend. We hoopten dat er ook voor het betaald voetbal een maatwerkoplossing zou komen, zoals nu ook het geval is met ‘doorstroomlocaties’ als musea en pretparken.

Als club gaan we bespreken wat de gevolgen van de nieuwe maatregelen zijn. We zullen zodra het kan alle supporters en sponsoren op de hoogte stellen van de gevolgen.