Terug naar overzicht Terug

Sponsorbijeenkomst Achilles 1894 groot succes!


Op woensdagavond 10 mei heeft het Drents Verbond in samenwerking met Achilles 1894 een succesvolle sponsorbijeenkomst mogen organiseren op Sportpark Marsdijk. Ruim 60 leden van de businessclub Achilles 1894 werden hartelijk ontvangen door Herman Buissink, eindverantwoordelijke commerciële zaken bij Achilles 1894. Het was alweer de derde sponsorbijeenkomst die werd georganiseers in het kader van het Drents Verbond. Eerder werden er sponsorbijeenkomsten georganiseerd bij DZOH en Rolder Boys.

Achilles 1894 (8)

Om 19.00 uur heette Herman iedereen welkom en werd het buffet, geregeld door Jasmijn Garden Restaurant, geopend. Na ruim een uur in een informele sfeer te hebben gegeten en gesproken, was het tijd voor een presentatie van Wim Beekman en Jos Schaart. Wim Beekman, algemeen directeur FC Emmen, vertelde meer over de wederopbouw en de commerciële zaken van de club. Van financiële malaise tot het derde achtereenvolgende jaar Jupiler Play-Offs, het kwam allemaal voorbij. Ook de segmentatie van de sponsoren en het nieuwe Jupiler Business Café kwam aan bod. Eenmaal aanbeland bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen nam Jos Schaart het woord over en mocht hij meer vertellen over het Drents Verbond. Het toekomstbeeld werd gedeeld, de inmiddels georganiseerde activiteiten voor aangesloten amateurverenigingen werden nader toegelicht en de lange weg van het Drents Verbond zelf werd besproken. Als afsluiting van de presentatie overhandigde Wim een tastbare herinnering aan Ronald Keen, voorzitter van Achilles 1894. Het ingelijste, gesigneerde wedstrijdshirt van FC Emmen zou een mooi plekje krijgen op Sportpark Marsdijk, aldus Ronald Keen.

 

Achilles1894 (1)

Daarmee was de inbreng van FC Emmen nog niet ten einde. Het was Dick Lukkien die inmiddels samen met journalist Vincent Muskee was aangeschoven. De hoofdtrainer van FC Emmen werd in een interview-achtige setting het vuur aan de schenen gelegd door Vincent Muskee. Het deerde de openhartige hoofdtrainer niet. Integendeel, de goedgemutste Veendammer sprak open over zijn loopbaan als voetballer en trainer en de stap van assistent-trainer naar het staan op eigen benen in de Jupiler League. Na ruim een half uur moest Herman Buissink ingrijpen. “Als we Dick en Vincent door laten gaan, zitten we hier met z’n allen om middernacht nog.” De scherpe vragen van Vincent en de open antwoorden van Dick werden bijzonder gewaardeerd door de businessclubleden van Achilles 1894!

 

Achilles 1894 (4) Achilles 1894 (6)

Het was tijd voor een korte pauze om 21.15 uur, want om 21.30 uur zou Vincent Muskee met zijn befaamde quiz beginnen. Daarvoor was het nodig om eerst nog even in informele sfeer met elkaar te kunnen praten. Bloedfanatiek, met de gele en rode kaarten in de handen gewapend, luisterden de businessclubleden naar de vragen van Vincent Muskee. Het niveau lag hoog, zo ondervond ook Vincent Muskee. Vier rondes werden er gespeeld. Vier maal werden de prijzen aangeboden door FC Emmen: twee gesigneerde ballen, een gesigneerd FC Emmen-shirt en een FC Emmen sjaal.

Omstreeks 22.00 uur werd de avond door Herman officieel beëindigd. Het was namelijk tijd voor een informele borrel in de kantine van Achilles 1894. De sponsorbijeenkomst bij Achilles 1894 was net zoals de voorgaande sponsorbijeenkomst bij Rolder Boys en DZOH een groot succes!