Terug naar overzicht Terug

Ben Haverkort treedt toe tot directie FC Emmen


Oud FC Emmen speler Ben Haverkort zal m.i.v. het nieuwe seizoen 2017/2018 toetreden tot de directie van FC Emmen. Dit betekent dat per 1 juli a.s. de 55 jarige -uit Exloo afkomstige- Haverkort samen met Wim Beekman de directie van FC Emmen zal gaan vormen.

Ronald Lubbers over de uitbreiding van de directie: “Wij kennen Ben als iemand met een groot netwerk in de voetbalwereld. Ben Haverkort kan bij een willekeurige amateurvereniging naar binnen stappen, aanschuiven aan een bestuurstafel bij een eredivisionist, tot in de Zeister bossen: iedereen weet wie Ben Haverkort is. Daarnaast heeft hij bewezen dat hij dit netwerk eveneens kan aanwenden voor commerciële doeleinden. Verder zal hij met zijn kennis een bijdrage gaan leveren aan de Technische organisatie.
Wim Beekman heeft de afgelopen jaren met een kleine organisatie vele passen voorwaarts gezet, maar wij als bestuur zien dat vanwege de groei van de club veel tijd gaat zitten in de dagelijkse beslommeringen, terwijl het bestuur van mening is dat nu samen met de directie nieuwe plannen moeten worden gemaakt voor de komende jaren. Het is de verwachting van ons als bestuur van FC Emmen dat de club met deze impuls de weg omhoog, die we de afgelopen jaren hebben ingeslagen, verder naar boven kunnen vervolgen.”

Ben Haverkort: “Ik ben zeer verheugd dat de paden van FC Emmen en mijzelf elkaar op dit moment hebben gekruist. FC Emmen heeft zich op het gebied van het zakelijke netwerk én sportieve prestaties enorm ontwikkeld. De hernieuwde jeugdopleiding complementeert de club en zorgt voor binding met en verankering in de regio. Dit is de club waar ik jaren terug het mooie rood-wit heb mogen dragen, en toen mij deze kans geboden werd ging mijn hart sneller kloppen. Ik denk daarom dat op basis van mijn kennis, mijn netwerk én mijn liefde voor deze club ik een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de ambitie die het bestuur aan mij kenbaar heeft gemaakt. Zij willen voorwaarts, en ik meen door deze stap naar mijn oude club te maken, we in gezamenlijkheid mooie dingen kunnen gaan doen.”

Wim Beekman: “Toen ik in 2013 aantrad was de club relatief klein en ondanks dat er veel te doen was, was de aansturing op basis van de omvang niet enorm ingewikkeld. Nu de club op vrijwel alle gebieden enorm is gegroeid -sponsoren, supporters, jeugdafdeling- merk ik dat er minder tijd is om te brainstormen, of zonder verplichtingen om je heen te kijken zodat we innovatief en vernieuwend blijven. Verder heb ik toen met het bestuur de afspraak gemaakt één dag in de week mij niet met de club bezig te houden, maar mij op andere zaken te richten zodat er geen tunnelvisie in sluipt. Met de komst van Ben komt deze ruimte er, zodat we met bestuur en directie de blik op de periode 2020-2025 kunnen gaan richten.”

 

 

 

 

 

 

FCE Foto Beekman-Lubbers-Haverkort

Wim Beekman, Ronald Lubbers en Ben Haverkort