Slechte eerste helft nekt Jong Emmen

Jong Emmen heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet tot een goed einde kunnen brengen. Jong Haarlem won verrassend met 4-2 waardoor een abrupt slot aan een uitstekende reeks kwam want hiervoor had Jong Emmen dertien punten uit de laatste vijf duels gehaald.
Hoewel Jong Emmen goed uit de startblokken kwam, ging het tussen de 12de en 32ste minuut helemaal mis. In die twintig minuten tastte de verdediging bij herhaling mis waarvan Haarlem liefst vier keer profiteerde. Kelvin de Lang en Sadek Telli konden aan de rechterkant zo doorlopen waarna Kevin Mooibroek er een schepje bovenop deed door zijn eigen doelman te passeren. Na ruim een half uur verhoogde Martijn Lagendijk de Haarlemse feestvreugde door er 0-4 van te maken.
Na de hervatting ging het aanvankelijk niet veel beter met de tobbende Emmenaren. Jong Haarlem kreeg zelfs goede kansen op 0-5 en 0-6 maar de echte scherpte was er blijkbaar iets af. Het pleit voor Jong Emmen dat alsnog een poging werd gedaan de vernedering binnen de perken te houden. Kevin Mooibroek maakte er uit een strafschop 1-4 van nadat Jeroen Fuhler onderuit was gehaald. Doelman Ignas Peek moest vervolgens nog met een knappe redding de vijfde Haarlemse goal verhinderen waarna Jong Emmen een sterke fase kende. Een vrije trap van Kevin Mooibroek en een kopbal van Jeroen Fuhler plus een kopstoot van Rutger Feijer eindigden evenwel niet in een doelpunt. Uiteindelijk moest er een tweede strafschop aan te pas komen, Daniel Manning was onderuit getrokken, om de tweede treffer te laten aantekenen. Opnieuw Mooibroek was de fabrikant.
Jong Emmen-Jong Haarlem 2-4. 12. De Lang 0-12, 15. Telli 0-2, 23. Mooibroek (in eigen doel) 0-3, 32. Lagendijk (strafschop) 0-4, 69. Mooibroek (strafschop) 1-4, 81. Mooibroek (strafschop) 2-4. Scheidsrechter: Winter.
Opstelling Jong Emmen: Peek; Tieltjes, Mooibroek, Feijer, Prins; Van Braam, Sewuster (44. Bugera), Tzelepis; Sloots (46. Manning), Fuhler, Malkus (72. Van Halen).