Emmen D1 uitgebekerd

Emmen D1 is er niet in geslaagd tot de laatste vier van het bekertoernooi door te dringen. De uitwedstrijd tegen Veendam D1 ging met 2-1 verloren, de wedstrijd werd gespeeld in het stadion aan de Langeleegte.
Veendam D1 dat in het weekeinde nog met 5-0 van Emmen verloor, had zich versterkt met drie spelers die het hele seizoen in C2 hadden gespeeld. Duidelijk was dat ze op revanche uit waren. De thuisclub kwam dan ook al in de derde minuut op voorsprong. Kort daarop scoorde de thuisclub opnieuw maar deze treffer werd op aandringen van Emmer zijde afgekeurd. In de 16de minuut viel de gelijkmaker door toedoen van Simon IJzerman uit een door Aaron Petstra genomen hoekschop. Vier minuten later stond Veendam weer op voorsprong toen een vrije trap door het muurtje werd ingeschoten. Doelman Pascual Koops was kansloos.
De tweede helft speelde zich voornamelijk op de helft van de Veendammers af. In de 25ste en 28ste minuut waren er mogelijkheden voor Tim Pieters en Gianluca Caria maar beiden mikten naast. Emmen droop uiteindelijk teleurgesteld af en mopperde nog wat na over de rol van de scheidsrechter. Het had liever een neutrale leidsman gezien.
Opstelling Emmen D1:  Pascual Koops, Radomir Djukic  (31.  Tim Pieters), Jisry Hoff  ( 11. Robbert Mensinga), Yannis Kazantzis, Ruben Hoek (31. Fabian Stevens), Dries Jan Bal, Simon IJzerman, Gianluca Caria, Jori Bouws, Aaron Petstra (37e Maikel Arling), Bernard Bakker ( 31. Hilan Kaddouri)