Emmen B1 grijpt laatste strohalm, A1 gedegradeerd

Willem ll A1-Emmen A1 7-0
Na de goede wedstrijd tegen Ajax een week eerder viel dit wel erg tegen. ,,Een trieste afgang”, concludeerde trainer Rene Hake dan ook. ,,Wat we tegen een topploeg als Ajax wel kunnen opbrengen lukt tegen een matig elftal als Willem ll niet.”
In de vijfde minuut stond het reeds 1-0 toen Steef Nieuwendaal uit een hoekschop inkopte. Die stand bleef een half uur op het scorebord maar in de 35ste minuut volgde de tweede Tilburgse treffer, deze keer door Erik de Kruyk uit een strafschop. Na de doelwisseling leek Emmen eventjes iets terug te willen doen. Dada Bugera kreeg een kans na een voorzet van Daniel Manning maar mikte slecht. In de 50ste en 52ste minuut liet Willem ll zien hoe er gescoord moest worden en met de 4-0 stand (goals van Mike Thijssen en Bas Smulders) was de wedstrijd natuurlijk gespeeld. De resterende drie goals vielen in de 69ste, 85ste en 90ste minuut. Ze werden alledrie door invallers gescoord met in volgorde van opkomst: Ad Klijn, Nicky van Boxel en Guilermo Zschusschen.
Opstelling Emmen A1; Danes; Jarno Voorintholt, Doorn, Meertens, Schenkel; Boelen, Reins, De Vries (55. Van Eeken); Bugera, Schonewille, Manning (55. Wever).

Emmen B1-AZ B1 3-2
De Emmenaren leken met een kleine nederlaag genoegen te moeten nemen want met minder dan acht minuten te spelen stond het 1-2. Een krachtsexplosie in de slotfase zorgde er echter voor dat de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen in een mooie 3-2 zege eindigde.
De op de vierde plaats staande Alkmaarders kwamen vlot op voorsprong want al in de negende minuut scoorde Ramon van Nieuwpoort. Emmen was even geschokt maar vocht knap terug. Jesper Voorintholt was in de 21ste minuut dichtbij de gelijkmaker maar zag zijn inzet tot hoekschop worden verwerkt. Vier minuten later lukte dat linkerspits Jurnel Rojer wel. Met een fraaie boogbal versloeg hij AZ-doelman Lemuel van Goor: 1-1.
De tweede helft was amper begonnen toen het reeds 1-2 stond. De lange spits Van Nieuwpoort kon ongehinderd doorlopen en ook doelman Ton Eulink was machteloos. Emmen was alleen maar gebaat bij een overwinning maar het wilde maar niet lukken. Tien minuten voor het einde bracht coach Tinus Doek drie verse krachten in het veld en dat bracht nieuw elan. Martin Kamp schoot in de 71ste minuut net naast maar een minuut later liet hij toch de gelijkmaker aantekenen met een schot dat via de binnenkant van de paal het doel in vloog. Matchwinner werd uiteindelijk Bjorn Zwikker die in de 74ste minuut vanaf een meter of twintig uithaalde: 3-2.
Opstelling Emmen B1: Eulink; Daniel Balsala, De Roo, Otten (70. Schreuder), Guchelaar; De Vries (70. Pot), Hindriks (51. Zwikker), Jesper Voorintholt (70. Rog); Bruinsma (55. Hoolsema), Rojer.

FC Volendam C1-Emmen C1 2-4
De Emmenaren kwamen wel op achterstand maar zetten vervolgens de wedstrijd naar hun hand. Helal Nouri zorgde na aangeven van Jelle Siekman voor de gelijkmaker. De 1-2 kwam op naam van Richard Johannis waarbij Jordy Beeksma voor de assist tekende. Vervolgens verhoogde  Jelle Siekman na een door Janko Dekker genomen vrije trap tot 1-3. Volendam kwam even terug tot 2-3 maar Helal Nouri zorgde met zijn tweede treffer van de middag, hij kreeg assistentie van Richard Johannis,  er voor dat de winst definitief naar de Emmenaren ging.
Opstelling Emmen C1: Ebeltjes; Gortz, Zuidberg, Dekker, Schoenmakers (Jurgens); Nouri, Dost, Siekman; Joahnnis, Henk Bakker (Bijkerk), Daniel Balsala (Beeksma).

Blauw Wit ’34 C1-Emmen C2 0-1
De extra training op zondagmorgen heeft blijkbaar zijn vruchten afgeworpen want Emmen C2 revancheerde zich voor de wanprestatie van de vorige week zaterdag. De thuisclub werd snel onder druk gezet en dat resulteerde al in de tiende minuut in het doelpunt van Rik ten Voorde op aangeven van Wouter van Aanholt. Het bleef wat de doelpunten betrof hierbij. De spelers van Emmen hadden ook het schoolvoetbal nog in de benen. In de tweede helft kreeg Bas Bonsink nog een mooie kans op de 0-2 maar kon oog-in-oog met de Leeuwarder doelman deze niet passeren.
Opstelling Emmen C2: Wouda; Van der Sluis, Chakiri, Cremers, Herbers, Bonsink, Schijff, Siekman (58. Rog), Ten Voorde (36. Zivcic), Swama (36. Oosting), Van Aanholt.

Emmen D1-Veendam D1 5-0
Emmen begon goed, binnen vijf minuten kwam Aaron Petstra twee maal alleen voor de sluitpost van Veendam die zijn doel echter schoon kon houden. Na zeventien minuten maakte de keeper opnieuw een prima redding na een snoeihard schot van Jori Bouws. In de 21ste minuut was het wel raak, Bernard Bakker kopte de bal door op Aaron Petstra 1-0. Vier minuten later werd het 2-0 door Jori Bouws naar een goede pass van Wouter Beijering. Na de thee ging Emmen door met goed verzorgd voetbal. Een schitterende solo van Jori Bouws leidde in de 19de minuut tot de 3-0 voorsprong. Een minuut later werd het 4-0 door Bernard Bakker terwijl Wouter Beijering de eindstand op 5-0 bepaalde.
Door deze uitslag is Emmen D1 definitief  derde geworden in de Topklasse.
Veendam kan zich aanstaande woensdag in eigen huis revancheren in de bekerwedstrijd tegen Emmen.
Opstelling Emmen D1: Pascuál Koops ( 50. Blanken ), Jisry Hoff,  Robbert Mensinga, Yannis Kazantzis, Ruben Hoek ( 40. Radomir Djukic), Dries Jan Bal, Gianluca Caria (41. Hilan Kaddouri), Bernard Bakker (31. Simon Yzerman), Aaron Petstra (34. Fabian Stevens ), Jori Bouws, Wouter Beijering (37. Tim Pieters).