Terug naar overzicht Terug

Cruciaal dagje voor Emmen A1 en B1


 Komende zaterdag is een cruciale dag voor het Emmer jeugdvoetbal omdat zowel A1 als B1 nog een minieme kans op handhaving heeft. Emmen A1 is in de uitwedstrijd tegen Willem ll bij verlies en gelijkspel zeker van degradatie naar de eerste divisie. Zelfs bij winst bestaat die mogelijkheid nog want de achterstand op nummer twaalf (NEC) bedraagt elf punten met nog vier duels te gaan. De Nijmegenaren zijn bij winst zeker van handhaving.
Emmen B1 speelt zaterdag thuis tegen nummer vier AZ. Bij de B-junioren strijden naast Emmen Vitesse en Fortuna Sittard om klassenbehoud. Fortuna staat daarvan als hoogste genoteerd met zes punten meer dan zowel Vitesse als Emmen. Gelijkspel of verlies van Emmen betekent na twee seizoenen eredivisie terug naar de eerste divisie. Indien Fortuna in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen minimaal een punt pakt, maakt het niet meer uit hoe Emmen B1 speelt.
Van de overige jeugdteams was er de vorige week naast het kampioenschap van B2 ook treurig nieuws want zowel C2 als D1 leed tegen een veel lager geklasseerd team een zware nederlaag. C2 maakte er helemaal een potje van door van Leeuwarden te verliezen dat nog geen enkele wedstrijd had gewonnen. Reden genoeg dus om zaterdag beter voor de dag te komen.
Het programma:
Willem ll A1-Emmen A1      14.30
Emmen B1-AZ B1               14.30
Emmen B2 vrij
Volendam C1-Emmen C1    12.00
Blauw Wit ’34-Emmen C2    10.30
Emmen D1-Veendam D1     11.00