Terug naar overzicht Terug

Emmen B1 komt sneu weg met gelijkspel


 Ajax A1-Emmen A1 2-1
Emmen trok weliswaar met nul punten op zak huiswaarts maar toch met het gevoel een van de beste wedstrijden van het seizoen te hebben gespeeld. De Amsterdammers, koploper en aanstaande kampioen, hadden veel moeite moeite moeten  doen om van de hekkensluiter uit het ‘verre’ Drenthe te winnen. Trainer Danny Blind erkende zelfs dat Emmen minimaal een punt had verdiend.
Emmen kende een bliksemstart want in de tweede minuut bracht Arend Schonewille na een combinatie met Dada Bugera de 0-1 stand op het scorebord. Ajax was aan de stand verplicht te komen en drong Emmen inderdaad terug op eigen helft. Het aantal werkelijke scoringskansen bleef echter tot een minimum beperkt. Slechts international Ryan Babel scoorde voor rust.
Het goed georganiseerd spelend Emmen kreeg ook na de pauze een scoringskans nadat Arend Schonewille voor de Amsterdamse goalie opdook na een verre vrije trap van doelman Sander Danes. Hij schoot echter recht tegen het sluitstuk van Ajax op. Twee minuten later, in de 62ste minuut, viel vervolgens de 2-1 toen een ingreep van Tom Boelen op de rand van het zestienmetergebied een strafschop tot gevolg had. Ajax aanvoerder Maduro schoot vanaf de witte stip de 2-1 binnen. Emmen probeerde in de slotfase met een extra aanvaller er alsnog een punt uit te slepen maar slaagde niet in die opzet.
Opstelling Emmen A1: Danes; Jarno Voorintholt, Boelen, Doorn, Schenkel; Benali (75. Meertens), Bosman, Van Eeken (55. Reins); Bugera (75. Wever), Schonewille, Manning.


Emmen B1-Vitesse B1 1-1
Emmen kwam sneu weg nadat zeven minuten voor tijd Martijn Kamps er met een mooi schot 1-0 van had gemaakt. Twee minuten voor het einde maakte invaller Roald de Vries er echter namens de Arnhemmers 1-1 van. Een uitslag waarmee beide teams overigens weinig opschieten. Officieel gedegradeerd zijn deze nummers twaalf en elf nog niet, dat hangt mede van de zondag te spelen wedstrijd NEC-Fortuna af. Bij een gelijkspel of winst voor Fortuna is Emmen in elk geval de klos.
Emmen B1 heeft er tegen Vitesse wel voor gevochten. Behalve Vitesse was ook de vlaggenist van de gasten echter een struikelblok. Hij vlagde principeel elke aanval van de thuisclub wegens buitenspel af. Dat moest Bjorn Zwikker reeds in de vijfde minuut ervaren toen hij leek te scoren. Emmen kreeg in de eerste veertig minuten verder wel kansjes maar geen opgelegde mogelijkheden. Die kwamen er na de rust wel, zo werd een inzet van Martin Kamps door een verdediger van de doellijn gehaald. Een bijzondere indirecte vrije trap van Harm Hindriks leverde slechts een hoekschop op. De doelman van Vitesse ving zijn eigen, mislukte, uittrap op op vijf meter van zijn doel wat hem op een indirecte vrije trap kwam te staan. De Arnhemmers werden pas gevaarlijk nadat Roald de Vries een kwartier voor tijd werd ingezet. Hij was dichtbij de 0-1 na goed doorzetten. Vervolgens scoorde Martijn Kamps wel waarna De Vries voor de gelijkmaker zorgde. De 1-1 werd hevig door Emmen aangevochten omdat de assistent-scheidsrechter voor buitenspel had gevlagd, maar deze keer ging scheidsrechter Norg hier niet op in.
Opstelling Emmen B1: Honing; Daniel Balsala, De Roo, Otten, Guchelaar; Hoolsema (70. Manuel), Kamps, Hindriks; Bruinsma (75. Nouri), Zwikker , Jesper Voorintholt (61. Rojer).

Urk B2-Emmen B2 0-5 (Emmen kampioen)
Door de eigen winst en puntenverlies van concurrent Germanicus, dat eerder op de dag niet verder dan 3-3 tegen Zwartemeer was gekomen,  kon Emmen B2 een feestje bouwen. Het vorig seizoen verloren terrein is hiermee heroverd. Emmen liet in Urk snel zien dat het niet van plan was zich het kampioensfeest te laten bederven. Binnen zeven minuten stond het reeds 0-2 via een afstandsschot van Marco van der Veen en een treffer van Joel de Almeida na voorbereidend werk van Hidde Rog. In de 25ste minuut verhoogde Hidde Rog tot 0-3 uit een strafschop nadat Lascal Boer in het strafschopgebied was gevloerd. Emmen kreeg daarna nog twee uitstekende mogelijkheden die echter niet werden benut.
Tegen het eind van de eerste helft werd het duel ontsierd door een racistische opmerking van een Urk-speler ten opzichte van een Emmenaar. Het veroorzaakte grote ontsteltenis bij de Emmen-spelers plus begeleiding. De elftalleiding van Urk B2 reageerde onmiddellijk door de betrokken speler te wisselen.
De tweede helft was kwalitatief wat minder tot Kay de Vries zijn ploeg op sleeptouw nam. Hij gaf in de 74ste en 76ste minuut de assists waaruit Jeffrey Pot twee maal scoorde.  Het kampioenschap kon Emmen niet meer ontgaan. Bij terugkeer in Emmen werden de kampioenen in het stadion in het zonnetje gezet wat zeer op prijs werd gesteld.
Opstelling Emmen B2: Eulink; Fuhler, Swager, Husers, Kuper; De Vries, Schreuder, Van der Veen (46. Pot); De Almeida (48. Jager), Rog, Boer. 

Emmen C1-SC Heerenveen C1 2-4
De Friezen hadden nog een puntje nodig om veilig voor degradatie te zijn, wat Emmen overigens reeds had bereikt. De scherpte ontbrak wellicht daardoor aan Emmer kant hoewel het wat mogelijkheden betrof zeker niet voor de gasten onderdeed. De rust ging in met een 1-2 stand. De Emmer goal kwam op naam van Helal Nouri met een kopbal uit een vrije trap van Janko Dekker. Dekker zorgde zelf na de rust met een vrije trap ineens voor de gelijkmaker. SC Heerenveen scoorde daarna de felbegeerde 2-3 uit een hoekschop waarna het nog 2-4 werd.
Opstelling Emmen C1: Feenstra; Gortz, Schoenmakers, Dekker, De Jong; Jelle DSiekman, Nouri, Dost (Randy Balsala); Henk Bakker (Bijkerk), Wakker, Johannis.

Emmen C2-Leeuwarden C1 1-3
Na eerder de koploper te hebben verslagen had trainer Gerhard Husers van Emmen C2 meer verwacht dan de 1-3 tegen hekkensluiter Leeuwarden. ,,De inzet was onder de maat, nog sterker:het was dramatisch slecht.” De enige Emmer treffer werd gescoord door Wouter van Aanholt. Keeper Jurjan Wouda werd in de tweede helft noodgedwongen vervangen door veldspeler Rob Herbers omdat er geen wisselkeeper voorhanden was
Opstelling Emmen C2: Wouda (36. Herbers); Zivcic (36. Ten Voorde), Cremer (36. Chakari), Rog, Bonsink; Van der Sluis, Schijff, Jurgens; Beeksma, Tim Siekman, Van Aanholt.

Urk D1-Emmen D1 6-1 
Emmen had thuis met 8-1 van de Urkers gewonnen en wellicht dachten de Emmenaren daarom dat het een gemakkelijke wedstrijd zou worden. Het pakte echter geheel anders uit: Urk straalde de wil uit om te winnen en daarvan viel bij de jeugdige Emmenaren niets te bespeuren. Bij rust stond het reeds 3-1, het doelpunt van Emmen werd door Jori Bouws drie minuten voor de pauze gescoord. De stand werd daardoor 2-1 maar onmiddellijk daarop scoorde Urk de 3-1. Na de pauze veranderde het spelbeeld er weinig, Urk scoorde nog drie keer en Emmen kon daar niets tegenover stellen.
Opstelling Emmen D1: Pascual Koops; Jisry Hoff (40. Wouter Beijering), Robbert Mensinga, Yannis Kazantzis, Radomir Djukic, Fabian Stevens (25. Giancarlo Luca), Bernard Bakker, Tim Pieters (31. Dries Jan Bal), Jori Bouws, Ruben Hoek (31. Simon IJzerman), Aaron Petstra.