Slechte dag voor jeugdteams FC Emmen

RJO Heerenveen/Emmen D2-Emmen D1 0-1
De pupillen van trainer-coach Nico Haak hebben de plaatselijke concurrent niet onder de duim kunnen houden. Hoewel het iets beter combineerde werden er vooral in de eerste helft nauwelijks scoringskansen gecreëerd. De eerste mogelijkheid viel pas drie minuten voor de pauze toen aanvoerder Rogier Luiken gevaar stichtte maar de bal niet langs doelman Kjell Scherpen van Emmen D1 kreeg. Drie minuten later kon Emmen D1 bijna profiteren van een matige terugspeelbal van Levon van Dijk maar het leidde slechts tot een hoekschop. Na de thee keerden Maxim Muusse en Thyrann Lambers niet terug en in hun plaatsen kwamen Kain Hoogeveen en Jochem Scholten. Laatstgenoemde had het dreigende onheil nog kunnen afwenden toen hij in de 33e minuut doorbrak, hij passeerde ook doelman Scherpen maar de bal rolde centimeters naast. Halverwege de tweede helft viel de enige goal van het spannende duel. FC Emmen gaf een vrije trap weg die over de hoofden van doelman Vincent Beugelink en twee medeverdedigers bij de vrijstaande Sander de Grote belandde die moeiteloos kon intikken: 0-1. Dit was het sein voor een alles of niets offensief maar ondanks de druk die werd uitgeoefend bleef de zo zeer gewenste gelijkmaker uit. Wederom Jochem Scholten was daar nog wel dicht bij maar evenals bij zijn eerste doelkans rolde de bal opnieuw naast.
RJO Heerenveen/Emmen D2: Beugelink: Fokke (49. Bos), Muusse (31. Hoogeveen), Levon van Dijk, Harms, Luiken, Bijlsma, Roelof van Dijk, Jan Scholten, Thom Scheper, Lambers (31. Jochem Scholten).

Rogier Luiken (opspringend) kan doelman Kjell Scherpen niet passeren.

Jochem Scholten doet bijna alles goed maar de bal zou net naast gaan.

De FC Emmen verdediging tast mis en Sander de Grote (links) krijgt de bal op een presenteerblad voor de 0-1.

Jochem Scholten is de keeper opnieuw gepasseerd maar de bal gaat wederom naast.

Quick ’20 C1-RJO Heerenveen/Emmen C2 2-0
De topper in de tweede divisie had de Emmer jeugd niet hoeven te verliezen volgens coach Brugt Bergsma., ,,We hebben in de eerste helft de kansen gehad maar gingen uiteindelijk bij spelhervattingen het schip in. Een onderdeel dat bij ons een probleem vormt.” In de gelijkopgaande eerste helft kreeg FC Emmen twee grote mogelijkheden via Stefan Kikkert en Sander Boer maar de bal wilde er niet in. De kansen voor de thuisploeg ontstonden vooral bij vrije trappen die hoog in de doelmond werden geplaatst waar een paar lange Oldenzalers voor veel gevaar zorgden. In de 26e minuut leidde dat tot de 1-0 toen een aanvaller van Quick ’20 bij de tweede paal kon inkoppen. Na de rust wilde FC Emmen sneller druk zetten in de jacht op minimaal de gelijkmaker maar dat beetje fortuin dat een ploeg soms ook nodig heeft ontbrak deze middag volledig. Quick ’20 kon zelfs dik in de extra tijd de stand nog op 2-0 brengen. Quick ’20 staat nu aan de leiding met drie punten voorsprong op de Emmenaren.
RJO Heerenveen/Emmen C2: Schrik: Arends, Graver, Komduur, Baas (65. Kroeze), Leon Berens (48. Nijkamp), Heerkes, Bjorn Berends, Boer, Kikkert, Spijodic (40. Zeilstra).