Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op maandag thuis tegen Go Ahead


Het afgelopen seizoen scheelde het maar weinig of Go Ahead Eagles was gepromoveerd. De ploeg van trainer Andries Ulderink stond twaalf weken op de eerste plek en werd moeiteloos kampioen van de eerste periode. Daarna bleef Go Ahead lang tussen de eerste en derde plaats zweven maar  tegen het einde van de competitie ging wat terrein verloren en eindigde het op de vijfde plaats. Die slechte periode op het einde werd uitgerekend met de thuiswedstrijd tegen FC Emmen ingeluid. FC Emmen won sensationeel dankzij treffers van Roy Stroeve en Erwin Buurmeijer met 2-0. Vervolgens verloren de Eagles nog twee duels. De nacompetitie was echter zeker en daarin schakelde de Deventenaren eerst Cambuur uit waarna Willem ll de tegenstander was. Thuis werd daarvan met 1-0 gewonnen maar in Tilburg eindigde het sprookje door een 3-0 nederlaag.


In het licht van de prestaties in het vorige seizoen bezien valt de huidige zevende plek natuurlijk tegen. Maar Go Ahead zag in de zomer nogal wat talenten vertrekken. Zo verdween Maikel Kieftenbelt naar FC Groningen, Halil Colak naar het Turkse Kasimpasa en Jules Reimerink werd door de tweede Bundesliga club Energie Cottbus aangetrokken. Natuurlijk kwam er ook iets voor terug, zo werden de uit de Feyenoord school afkomstige Michal Janota en Luis Pedro, beiden waren het afgelopen seizoen aan Excelsior uitgeleend, aangetrokken. Pedro maakte vooral in de beginfase indruk door in zijn eerste vier duels vijf keer te scoren, later maakte hij er nog 3 in de wedstrijd tegen FC Dordrecht waardoor zijn totaal op 8 staat. De laatste vier duels stond hij echter droog. Verder heeft Go Ahead natuurlijk een goede spits in Koen van der Biezen die zeven goals op zijn naam heeft staan.

Wat de onderlinge resultaten betreft lijkt FC Emmen een goede avond tegemoet te gaan. De Deventenaren kunnen namelijk op de Meerdijk maar moeilijk tot winst komen. In de afgelopen veertien duels in het Univé stadion verloor FC Emmen er bijvoorbeeld slechts eentje maar dat was wel in het afgelopen seizoen. In totaal won FC Emmen in eigen huis tien keer van Go Ahead Eagles, zeven keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en slechts twee maal wonnen de gasten.

FC Emmen hoopt natuurlijk de reeks van twee ongeslagen wedstrijden die het onder trainer René Hake heeft opgebouwd door te kunnen trekken. Het zou een voordeel kunnen zijn dat de Deventenaren iets minder rust hebben gehad want de ploeg heeft een pittige bekerwedstrijd tegen Roda JC achter de rug waarin Go Ahead Eagles goed speelde maar wel verloor. Bij FC Emmen ontbreken de langdurig geblesseerden Pele van Anholt en Erik van der Ven.