Terug naar overzicht Terug

Shkodran Metaj keert terug in de basis


De terugkeer van Shkodran Metaj in de basisopstelling voor de uitwedstrijd tegen Jong PSV gaat ten koste van Bart de Groot. Tim Siekman die tegen Almere City als linksback stond geposteerd neemt zijn plaats in het hart van de verdediging weer in. Voor het overige staan tegen Jong PSV dezelfde spelers in het veld als een week eerder bij de 4-1 winst op Almere City. Dus ook met Kevin Görtz want concurrent Elson do Rosario Almeida voelt zich nog niet fit. Ook Frank Olijve die last van zijn buikwand heeft moet de wedstrijd in Eindhoven overslaan. Bij de wisselspelers ontbreekt verder Maurice Kampman die zaterdag in de wedstrijd van FC Emmen A1 een zware kneuzing opliep. 


FC Emmen zint in de uitwedstrijd tegen Jong PSV op revanche voor de 2-0 thuisnederlaag tegen de jonge Eindhovenaren. Die wedstrijd verliep wat onfortuinlijk voor de Emmenaren die in een wat moeilijke fase zaten terwijl het bij Jong PSV net andersom was. De Emmenaren kregen op 16 september j.l. wel degelijk goede kansen maar hadden pech dat er met Jeroen Zoet een topkeeper in het doel stond. Hij was aan het revalideren na lang geblesseerd te zijn geweest en deed dat perfect. Bovendien verloor FC Emmen Tim Siekman met een schouderblessure en de linkerverdediger keerde pas na de winterstop terug.

Zoals gebruikelijk bij de ‘Jonge’ elftallen moet maar worden afgewacht met welke spelers het op de proppen komt. Jong PSV maakt het daarbij niet zo bont als Jong Ajax dat dik over de vijftig spelers zit maar toch heeft trainer Darije Kalezic al 38 spelers ingezet. Er is echter wel een stevige kern onder aanvoering van verdediger Menno Koch die regelmatig wordt opgesteld. Waaronder vijf doelmannen, naast Jeroen Zoet, die een keer werd opgesteld, was ook reserve doelman Przemyslaw Tyton een keertje aan de beurt maar het merendeel wordt gekeept door de jeugdkeepers Benjamin van Leer en de broertjes Jesse en Nigel Bertrams. Met Zeus de la Paz staat nog een zesde keeper op de spelerslijst maar die is nog niet ingezet. 

FC Emmen doet het na de winterstop gewoon goed op een enkele uitzondering na dan. Maar het tekent de concurrentie om de play off plaatsen dat het ondanks de goede uitslagen nog steeds niet in het linkerrijtje staat. Het is dus elke week weer zaak om punten te pakken.
Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Görtz, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Resida, Rozema, Bannink, Schokker, Bergkamp, Martinus.
Jong PSV: Tyton; Brenet, Zanka, Koch, Heesakkers; Vloet, Leemans, Van Ooijen; Van Overbeek, Schalk, Boljevic