FC Emmen A1 probleemloos langs Zeerobben

FC Emmen A1 is in de thuiswedstrijd tegen Zeerobben uit Harlingen geen moment in problemen geweest. Het enige manco was dat slechts een fractie van de hoeveelheid kansen werd benut waardoor de uitslag tot 5-0 bleef beperkt.

FC Emmen A1-Zeerobben A1 5-0 (2-0)
De Emmenaren waren superieur met soms fraai uitgevoerde combinaties. In de dertiende minuut werd de score geiopend. Een hoekschop van Lars Baas werd bij de eerste paal door Muhammed Yuksel ingekopt. Hoewel de gasten uit Harlingen zelf geen enkele kans konden creëren kregen ze kort na de 1-0 de mogelijke gelijkmaker op een presenteerblad door een foutje van Sander Boekholt maar Maurice Kampman bracht redding. In de 25e minuut werd een voorzet van Justin Mulder door de Friese verdediger Pietersma in eigen doel getikt: 2-0. Op slag van rust schoot Rik Graver op de lat maar daarvoor waren er ook diverse gelegenheden geweest waarin de voorsprong kon worden uitgebreid. Kort na de pauze moest Maurice Kampman met een fikse blessure per brancard worden afgevoerd en werd vervangen door Tim Baardink. Het duel was wat niveau betreft een tikkeltje minder dan de eerste helft, de passes kwamen op het hobbelige veld nogal eens niet aan maar van de Zeerobben had FC Emmen weinig te vrezen. De 3-0 kwam op naam van Paul Bangura na een hoekschop in de 66e minuut. Zeven minuten voor het einde werd Justin Mulder in de zestien onderuit gehaald en Sander Boekholt schoot de strafschop binnen: 4-0. Kort voor tijd bracht Bernardo Veenvliet na een hoekschop de eindstand op 5-0.
FC Emmen: Schrik; Graver, Kampman (55. Baardink), Baas, Bangura (76. Veenvliet), Boekholt, Gall (61. Berens), Ndayisaba (69. Barrie), Padding, Mulder, Yuksel (76. Kikkert).

FC Emmen B1-Quick ’20 B1 1-3 (0-1)
FC Emmen B1 had door het inhaalduel te winnen op gelijke hoogte met leider DWS kunnen komen maar maakte een forse misstap door thuis van het laaggeklasseerde Quick ’20 te verliezen. Een reden voor het slechte resultaat zou kunnen zijn dat al in de vijfde minuut doelman Rick Knigge aan het hoofd werd geblesseerd en vervolgens naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Het ging de nodige tijd kosten om de wedstrijd weer op gang te brengen. Met Knigge gaat het inmiddels weer redelijk, hij bleek een lichte hersenschudding te hebben opgelopen. De ploeg uit Oldenzaal stond bij rust met 0-1 voor en verhoogde na ruim een uur spelen de voorsprong tot 0-2. Niels Grevink verkleinde tot 1-2 maar daarna moest FC Emmen een derde treffer incasseren en was de wedstrijd gespeeld.
FC Emmen B1: Knigge (5. Kracht); Sliedrecht (Van Dijk), Wielink, Komduur, Van den Berg (Koudenburg), Ymele Feudjio, Jochem Scholten, Hensens, Klaver (Jan Scholten), Smidt (Grevink), Ngendakumana.

FC Emmen C1-FC Utrecht C1 1-2 (0-1)

Het plannetje van FC Emmen C1 om FC Utrecht de punten afhandig te maken slaagde niet. De Emmenaren hadden daarvoor te weinig in huis volgens coach Rick Slor. ,,Bij FC Utrecht zag je duidelijk de wil om hier te winnen. Die drive ontbrak bij ons terwijl we de punten toch zo hard nodig hebben.” De wedstrijd was niet van hoog gehalte. De doelrijpe mogelijkheden waren dan ook niet talrijk. Voor rust profiteerde FC Utrecht een keertje van een verdedigingsfoutje wat de 0-1 tussenstand betekende. Nadat de gasten er in de tweede helft 0-2 van hadden gemaakt, scoorde Thijs Dallinga de eretreffer.
FC Emmen: Jalving: Hoogeveen, Hemme, Mol (36. Timmermans), Bos, Hindriks, Berends, Oosting, Gierveld, Engbers, De Graaf (36. Dallinga).

SV Gramsbergen E1 – Emmen E1 4-2 (oefen)
Nadat de thuisploeg de score had geopend tikte Kas Lamberink na achttien minuten de 1-1 binnen na een mooie voorzet van Jort Jalving. Hierna scoorde SV Gramsbergen E1 in de eerste helft nog twee maal waardoor de ruststand 3-1 werd. Na de rust speelde Emmen E1 beter, zette meer druk en combinaties kwamen beter tot hun recht. Na een mooi opgezette aanval kon Lars Meijer met een verwoestend schot de 3-2 binnenschieten. Hierna volgde kans op kans, maar het lukte de Emmenaren niet om te scoren. SV Gramsbergen E1 kon dat wel en in de 47ste minuut werd uit een hoekschop de eindstand op 4-2 bepaald.