Terug naar overzicht Terug

Joseph Oosting stopt einde seizoen


Joseph Oosting zal FC Emmen per einde seizoen 2013/2014 gaan verlaten. Hij was het afgelopen seizoen in dienst als Hoofd Jeugdopleiding, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de eigen Jeugdopleiding van FC Emmen.
Dit vergt veel tijd en energie, de functie laat geen tijd over voor het volgen van de cursus Coach Betaald Voetbal. Het volgen van deze cursus is een wens van Joseph. Daarnaast wil hij in staat zijn FC Emmen verder technisch te ontwikkelen (onder meer d.m.v. het opstarten van een beloftenelftal), maar de financiële situatie van FC Emmen houdt dat op dit moment tegen. Om persoonlijke ontplooiing niet in de weg te staan, is in goed onderling overleg besloten na dit seizoen uit elkaar te gaan.
FC Emmen dankt Joseph  Oosting voor zijn bijdrage aan FC Emmen tot dusver, wensen hem veel succes toe in de toekomst, en hopen dat hij (op de achtergrond) betrokken zal blijven!


Joseph Oosting is van zijn jongste jeugd bij Emmen/FC Emmen betrokken geweest. Na zijn voetballoopbaan heeft hij de club in diverse tecnische functies gediend. In een reactie zegt hij met pijn in het hart te vertrekken. ,,Ik ben een echte Emmenaar maar de verschillen in inzicht maakten deze stap onvermijdelijk.” Wat hij het volgende seizoen gaat doen staat nog in de sterren. ,,Ik heb daarover nog geen contacten.”