Terug naar overzicht Terug

Selectie ruikt voor het eerst aan het kunstgras


De selectie heeft maandagochtend de eerste schreden gezet op de fraai ogende kunstgrasmat in de JENS Vesting. Trainer Joop Gall maakte van de gelegenheid gebruik door drie nieuwelingen aan de trainingsgroep toe te voegen. Daarvan heeft Cas Peters reeds een contract op zak terwijl de Engelsman Fraser Shaw en spits Alex Christavao zich mogen bewijzen.


Meer goals

In de Jupiler League is kunstgras inmiddels normaal geworden. FC Emmen bijvoorbeeld speelt het komende seizoen slechts zes wedstrijden op gewoon gras. De leiding van FC Emmen ziet vele voordelen in het gebruik van het nepgras en wellicht worden de supporters als bijkomstigheid ook nog meer verwend met doelpunten. Dat laatste zou kunnen worden afgeleid uit het verschil in het fabriceren van goals op kunstgras en gras. 

In het afgelopen seizoen speelde FC Emmen 19 uitwedstrijden, verdeeld over 8 op kunstgras en 11 op gewoon gras. Er zat een opvallend verschil in het aantal gescoorde doelpunten. Op kunstgras werd namelijk meer dan twee maal zoveel gescoord (voor en tegen bij elkaar opgeteld) als op gewoon gras. Het gemiddeld aantal goals op kunstgras was 5.75 per wedstrijd en op natuurgras slechts 2.73! Het ziet er gelikt uit.

Cas Peters

Joop Gall in gesprek met Fraser Shaw (rechts).