Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zuinig met de goals tegen Bargeres


Een nog zeer onvolledig FC Emmen deed het tegen derdeklasser Bargeres kalmpjes aan en won na een matig duel met 6-1. Na een helft spelen stond het 3-1 voor de profs.


Van de tien contractspelers die trainer Joop Gall tot zijn beschikking had bleven Peter van der Vlag, Bart de Groot en Frank Olijve aan de kant. Voor Van der Vlag keepte de Estlander Marko Meerits die eigenlijk geen testspeler is maar een contract kan tekenen. Bart de Groot heeft in de vakantie iets aan een knie opgelopen maar weet niet precies hoe ernstig het is. Vandaag is een MRI scan uitgevoerd maar de uitslag moet nog komen. Olijve heeft de hele week volop getraind maar bleef uit voorzorg aan de kant na zijn lange blessureperiode. Het betekende dat de ‘stagelopers” Maurice Kampman, Sander Boekholt, Justin Mulders en Aladji Barrie aan de bak moesten plus de testspelers Khaled Mesfin-Mulugeta, Remon van Bochoven en Ruud Grol.  Het optreden van laatstgenoemd drietal was niet overtuigend. Van Bochoven scoorde weliswaar twee maal maar miste een veelvoud aan kansen. Khaled Mesfin speelde zonder risico en legde de ballen voortdurend breed of terug. Grol heeft gelet op dit duel te weinig kwaliteit. Joop Gall: ,,Ze voldeden duidelijk niet. Ik ga ze dan ook vertellen dat de testperiode niet wordt verlengd.”

Balcontrole bij Remon van Bochoven.

 

Spanning op de Emmer bank.

Justin Mulder aan de bal.

Elson Almeida probeert Raymond de Groot van zich af te schudden (Foto’s: Boudewijn Benting).

FC Emmen begon goed met een snelle goal van Aladji Barrie die een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal binnenliep. Na een kwartier viel onverwacht de gelijkmaker. Het was een frommelgoal waarbij Bargeres speler Rutger Neef was betrokken maar het leek meer op een treffer in eigen doel van Luis Pedro. Het was de eerste treffer van Bargeres tegen FC Emmen in tien jaar. Dat de rust met 1-3 inging was te danken aan goals van Remon van Bochoven met een kopbal na aangeven van Leandro Resida en Alexander Bannink eveneens met een kopstoot deze keer uit een pass van Khaled Mesfin. FC Emmen liep kort na de pauze uit tot 1-5 via Resida en Van Bochoven. De doelman van Bargeres kreeg vervolgens veel ballen te verwerken en deed dat prima maar zeven minuiten voor tijd werd hij nog een maal gepasseerd door een schot van Sander Boekholt. 

Remon van Bochoven was in de lucht te sterk voor de Bargeres defensie.

Justin Mulder baant zich een weg tussen twee Bargeres spelers. Met nummer 10 Bargeres aanvoerder Reinier Visser (Foto’s: Bennie Wolbers).

Bargeres-FC Emmen 1-6. 3. Barrie 0-1, 15. Luis Pedri (eigen doel) 1-1, 19. Van Bochoven 1-2, 31. Bannink 1-3, 49. Resida 1-4, 55. Van Bochoven 1-5, 83. Boekholt 1-6. Scheidsrechter: Kampman. Toeschouwers: 250.
FC Emmen, eerste helft: Meerits; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Grol, Rozema, Bannink, Mesfin-Mulugeta, Resida, Van Bochoven, Barrie.
FC Emmen, tweede helft: Meerits: Meslin-Mulugeta, Kampman, Siekman, Bakkati, Mulder, Bannink, Boekholt, Resida, Van Bochoven, Barrie.