Seizoen FC Emmen eindigt in Nijmegen

Onder het motto de bal is rond en het kan nog alle kanten op toog FC Emmen naar de Nijmeegse Goffert in de wetenschap drie goals meer dan NEC te moeten maken. Een opgave die niet uitvoerbaar bleek. FC Emmen deed redelijk mee maar kon de thuisclub niet in verlegenheid brengen. De doelpunten waren schaars, alleen NEC kwam een keertje tot scoren wat voldoende was voor de 1-0 zege.

FC Emmen trainer Dick Lukkien verraste door Oguzhan Turk buiten de basis te houden en verving hem door Kai Huisman waardoor de Emmenaren met drie aanvallers speelden.  Veel verschil maakte het niet, bovendien verloor FC Emmen na een dik half uur de geblesseerde Issa Kallon die werd vervangen door Henk Bos. Op dat moment stond het reeds 1-0 door een doelpunt in de 25e minuut van Kevin Mahi die met een diagonaal schot doelman Telgenkamp klopte. Even daarvoor was FC Emmen gevaarlijk geweest na een prima actie van Gersom Klok, zijn voorzet werd echter net door Kai Huisman gemist. Kort voor de rust had eerst de Nijmegenaar Dario Dumic een kans met een kopbal uit een hoekschop maar doelman Dennis Telgenkamp greep uitstekend in. In de 45e minuut kreeg FC Emmen een mogelijkheid via een prima counter waarin Henk Bos een goede rol speelde. Gersom Klok profiteerde evenwel niet.

nec 9

Josimar Lima zet een tegenstander opzij.

nec 10

Henk Bos viel voor de rust in voor Issa Kallon.

Na de rust keerde Gersom Klok weer naar zijn vertrouwde rechterkant terug maar hij kon daar net als de rest van het team ook geen potten breken. NEC leek het wel te geloven, het leunde achterover en gokte op de counterkansen. Die kwamen er wel maar de Nijmegenaren misten de scherpte om daarvan te profiteren. FC Emmen ontbeerde de kwaliteit om NEC pijn te kunnen doen. Het seizoen 2016/17 eindigde daardoor in Nijmegen na 38 competitieduels, twee beker wedstrijden en vier play offs partijen.

nec 15

Casper Goedkoop (links) en Dick Lukkien geven de richting aan.

nec 22

Youri Loen in de slag met Jordan Larsson (11)

NEC Nijmegen-FC Emmen 1-0. 25. Mayi 1-0. Scheidsrechter: Nijhuis. Gele kaart: Von Haacke (NEC Nijmegen). Toeschouwers: 9500.
NEC Nijmegen: Delle; Burnet, Golla, Dumic, Heinloh, Breinburg, Messaoud (62. Kadioglu), Von Haacke (70.Mauck), Groenevelt, Mayi, Grot (74. Larsson).
FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Loen, Klok, Olijve, Bannink, Huisman, Peters (73. Turk), Kallon (36. Bos).