Terug naar overzicht Terug

Dick Lukkien: ‘Over het gehele seizoen ben ik tevreden’


FC Emmen was een maatje te klein voor NEC Nijmegen dat tweemaal aan het langste einde trok. Trainer Dick Lukkien verliest niet graag maar had wel een plausibele verklaring voor de uitschakeling. ,,Over tweemaal negentig minuten gerekend hebben we NEC dertig minuten partij gegeven. Dat was het eerste half uur in Emmen. Dat half uurtje kostte echter zoveel energie dat NEC de bovenliggende partij werd. Met de 3-1 winst in Emmen had NEC een goede uitgangspositie en dat is hier in de Goffert ook gebleken. We hebben er echter alles aangedaan, maar waren gewoon niet goed genoeg. Daar moet ik eerlijk in zijn. Natuurlijk had ik me er meer van voorgesteld doch de ploeg valt niets te verwijten. Ze hebben er alles aangedaan, maar NEC heeft gewoon meer kwaliteit.”

Kort terugblikkend over het voetbaljaar 2016/17 liet Dick Lukkien een positief geluid horen: ,,Over het gehele seizoen ben ik erg tevreden. Erg plezierig dat ik met deze groep mocht werken.”