Terug naar overzicht Terug

Said Bakkati keert tegen RKC Waalwijk terug in de basis


In vergelijking met het duel tegen FC Volendam is de basisopstelling van FC Emmen op een plaats gewijzigd. Rechterverdediger Said Bakkati neemt na het uitzitten van een schorsing zijn stekkie weer in wat ten koste gaat van Elson do Rosario Almeida. Alexander Bannink en Danny Menting zijn nog niet inzetbaar in deze laatste wedstrijd van het jaar 2014.


Hoewel RKC Waalwijk de hekkensluiter is in de Jupiler League mag niet de indruk worden gewekt dat ze in Waalwijk het voetballen hebben verleerd. Twee punten uit de laatste acht wedstrijden is weliswaar erg mager maar toch wordt er door een wegens omstandigheden verjongde ploeg niet slecht gespeeld. Afgelopen weekeinde werd thuis gelijkgespeeld tegen Helmond Sport (ook FC Emmen kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen de Helmonders) en daarvoor werd nipt met 3-2 van Jong Ajax verloren. Een 3-0 achterstand werd in de slotfase bijna ingelopen. RKC verloor verder bij Sparta Rotterdam met slechts 2-1 waar FC Emmen onlangs met 3-0 nat ging.

Het zit RKC-trainer Martin Koopman echter niet mee. Zo heeft hij met een waslijst aan zware blessures te kampen. Potentiële topscorer Sandro Calabro heeft last van een hernia en is al vanaf einde september afwezig. Ook Malcolm Esajas, Derwin Martina en de Deense international Dennis Rommedahl zijn al lang uit de roulatie. Ismael Yildirim, hij speelde op het einde van het vorige seizoen nog een oefenwedstrijd voor FC Emmen, was wegens een sleutelbeenbreuk geruime tijd uitgeschakeld maar is intussen weer fit. Na drie speeldagen vertrok bovendien middenvelder Sander Duits naar Go Ahead Eagles terwijl recentelijk het wispelturige talent Alvin Fortes door Vitesse werd gecontracteerd. Als gevolg van de personele problemen komen diverse jonge onervaren spelers aan bod en doen het absoluut niet slecht.

Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Jallo, Rozema, Vossebelt, Olijve, Deul, Bergkamp, Peters.