Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat voor feestelijke afsluiting


FC Emmen-RKC Waalwijk is behalve de eerste wedstrijd in de derde periode tevens de laatste wedstrijd in 2014. De afsluiting van een succesvolle eerste seizoenshelft kan extra glans worden gegeven in de vorm van een  driepunter tegen de onbetwiste rode lantaarndrager uit Waalwijk. Er zit vijftien plaatsen en 23 punten verschil tussen deze twee teams wat FC Emmen tot de favoriet maakt. Het moet wel nog even worden waargemaakt, wat best lastig kan zijn, maar FC Emmen barst momenteel van het zelfvertrouwen en dat kan van de Waalwijkers, vorig seizoen nog eredivisie, vermoedelijk niet worden beweerd.


Met RKC Waalwijk gaat het duidelijk niet naar wens. De spelersgroep is door de penibele financiële situatie in kwaliteit achteruit gehold met als voorlopig resultaat de twintigste plaats. Nieuwe trainer Martin Koopman, hij heeft evenals Joop Gall een Veendam-verleden, is bepaald niet met de neus in de boter gevallen doch probeert het beste er van te maken. En afgelopen weekeinde kwam zelfs een einde aan de reeks achtereenvolgende nederlagen die op zes stond en bleef staan door thuis 0-0 tegen Helmond Sport te spelen.

 FC Emmen en RKC hebben elkaar in Emmen voor het laatst op 26 november 2010 ontmoet. Toen won FC Emmen van de latere kampioen  met 2-1. In totaal hebben FC Emmen en RKC Waalwijk elkaar twaalf maal in competitieverband ontmoet. De balans slaat duidelijk in het voordeel van de Brabanders door. In Waalwijk verloor Emmen vijf maal naast een gelijkspel. In Emmen won de thuisclub twee keer, verloor er drie en een maal was het na negentig minuten gelijk. Daarnaast speelden deze clubs nog eens zes duels tegen elkaar in het kader van de nacompetitie. Ook daarin was FC Emmen weinig succesvol met vijf verliespartijen en een gelijkspel.

Na de wedstrijd van vrijdagavond zit de Jupiler League precies halverwege de competitie. FC Emmen heeft uit achttien duels 32 punten behaald en dat zijn er zes meer dan vorig seizoen in dezelfde periode. Speeldag nummer achttien leverde zoals bekend een mooie 4-1 zege op FC Volendam op. Toevallig was op de achttiende speeldag van 2013/14 FC Volendam ook de tegenstander en won FC Emmen toen met 5-1. FC Volendam is ook weer de opponent op de laatste speeldag van de derde periode maar dan betreft het uiteraard een uitwedstrijd voor FC Emmen.  Na de winterstop zit FC Emmen in een wat vreemd schema. Van de eerste vijf wedstrijden speelt het namelijk slechts een maal in de eigen JENS Vesting. De enige thuiswedstrijd in deze reeks is op 30 januari tegen VVV-Venlo.  

Scheidsrechter bij FC Emmen-RKC Waalwijk is Allard Lindhout die de meeste wedstrijden in de Jupiler League (11) in dit seizoen op zijn naam heeft staan. Hij floot twee wedstrijden waarbij FC Emmen was betrokken: VVV-Venlo-FC Emmen (1-4) en Telstar-FC Emmen (1-3).