Terug naar overzicht Terug

Ruud ter Heide terug in de basis


 


Nummer 9 is terug in de basis. 

De wissel Ruud ter Heide voor Wout Weghorst zat er na de wedstrijd tegen SC Veendam al een beetje aan te komen. In de zestien van de tegenpartij gebeurde weinig of niets en daarin moet uiteraard verandering komen. ,,We hebben als technische staf de koppen bij elkaar gestoken”, verklaart trainer Joop Gall. ,,Ik wilde een duidelijke mening horen en die heb ik ook gekregen. Men was unaniem van mening dat verandering noodzakelijk was. Met Ruud ter Heide hopen we het scorend vermogen op te krikken. Niets ten nadele van Wout Weghorst hoor. Hij heeft een hoop energie in zijn wedstrijden gestoken en ook een paar mooie goals gescoord maar is soms ook nog wat ongecontroleerd. Ruud heeft in de eindfase meer waarde. Het wil natuurlijk ook niet zeggen dat we alle druk nu op Ruud ter Heide gaan leggen. Tegen SC Veendam kwam er vanaf de zijkanten te weinig en dan kan een spits ook niet veel uit richten.”

Bij FC Emmen keert Jorrit Kunst na het uitzitten van een schorsing terug wat ten koste van Kevin Görtz gaat. De opstelling luidt: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst, Hiariej, Mamedov, Metaj, Wijks, Ter Heide, Jones. Voor de reservebank komen in aanmerking: Zeinstra, Almeida, Almubaraki, Görtz, Velda en Weghorst. Wegens ziekte of blessures zijn niet beschikbaar: Bannink, De Groot, Poelstra, Shakison, Sterk, De Wit, Worm.

Bij FC Den Bosch neemt de uit de failliete boedel van AGOVV over genomen Istvan Bakx de plaats in van Ralf Seuntjes. Verder heeft trainer Jan Poortvliet prominente Bosschenaren als Bart van Brakel, Joey Brock en Jelle De Bock op de reservebank zitten. Ex-Emmenaar Randy Wolters heeft van zijn trainer te horen gekregen zich niet tot onbezonnen acties te laten verleiden. Hij kreeg in de eerste wedstrijd tegen FC Emmen de rode kaart maar moet zich volgens Poortvliet ‘niet gek laten maken.’

Als scheidsrechter is aangewezen Tom Koekoek. Hij is een nieuwkomer die in Emmen pas zijn tweede wedstrijd in de Jupiler League fluit. De arbiter uit Almere, die dit seizoen naar de Masterclass is gepromoveerd, maakte zijn debuut op 1 februari van dit jaar in de wedstrijd FC Eindhoven-Excelsior.