Terug naar overzicht Terug

FC Emmen schiet te kort tegen FC Den Bosch


,, Een forse streep door de rekening’’, was het commentaar van FC Emmen-trainer Joop Gall. ,,Vooraf hebben we ons een beetje rijk gerekend want in de eerste pot thuis na de winterstop moesten toch drie punten mogelijk zijn.’’ Die verwachting werd echter niet in daden omgezet. De Brabantse formatie was FC Emmen in tactisch opzicht de baas door zich snel in te laten zakken waarop de thuisploeg niet het antwoord kon vinden. Het begon al tamelijk beroerd door in de derde minuut op achterstand te geraken. Het ging wel erg gemakkelijk vond ook Joop Gall. ,,Het was alertheid bij de spits of juist geen alertheid bij onze verdediging.’’ Een zienswijze die op de meeste goals kan worden toegepast. Hoe dan ook, topscorer Tom van Weert kreeg de eer de 0-1 te laten aantekenen. Er ging een pass in de zestien van Jeffrey Vlug aan vooraf die door Van Weert ineens in het doel werd geschoven.
 

Ruud ter Heide tikt de 1-1 binnen (Foto: Henk Benting)


 

De vreugde is groot bij Ruud ter Heide. Achter hem nauwelijks zichtbaar Norair Mamedov,

 

Ruud ter Heide laat Eldridge Rojer in de vreugde meedelen.

Amper een minuut later kon echter de terugkeer van Ruud ter Heide worden gevierd die met een echte spitsengoal de stand gelijk trok. Een lange bal van Tom GHiariej belandde via het achterhoofd van verdediger Tom Hofstede voor de voeten van Ruud Ter Heide die meteen de trekker overhaalde. Binnen vier minuten twee doelpunten beloofde wat maar een korfbaluitslag zou het niet worden. Twee minuten na zijn doelpunt kreeg Ter Heide nog bijna de bal voor de tweede maal achter doelman Begois en een kwartier later werd de Emmer scherpschutter net voldoende gestoord op een goede voorzet van Marvin Wijks. FC Emmen kreeg het onder tussen wel steeds moeilijker om openingen in de hechte Bossche defensie te vinden. Slimme steekballetjes waren net niet slim genoeg en voorzetten vanaf de zijkanten waren zeldzaam. Toen kort na de eerder gememoreerde doelpoging van Ter Heide na aangeven van Wijks de gasten bovendien ook nog op simpele wijze op 1-2 kwamen, via wederom Tom van Weert, was het duidelijk dat het een moeizaam avondje zou worden. Doelman Peter van der Vlag was net iets te laat om de pass van Benjamin van den Broek te kunnen onderscheppen.

 

Matias Jones in duel met Bosschenaar Enzio Boldewijn.

Het zicht werd beperkt door een fikse sneeuwbui (Foto’s Bennie Wolbers).  

,,We speelden veel te voorspelbaar’’ analyseerde Joop Gall die vrij kort na de doelwisseling de zonder fortuin spelende linkerspits Matias Jones uit zijn lijden verloste door hem te vervangen door Anmar Almubaraki. Na een uur voetballen kwam bovendien Wout Weghorst de frontlinie versterken ten koste van Shkodran Metaj. Het werd in een soms zeer dichte sneeuwbui tijd om het onderdeel opportunistisch voetbal uit de kast te halen maar dat was ook geen doorslaand succes. Het bleek dikwijls een zware opgave om de ballen hoog in de zestien te krijgen. ,,Je moet wat geluk hebben om alsnog de 2-2 te scoren maar FC Den Bosch bleef gemakkelijk overeind. Wij hebben het gewoon matig gedaan’’, oordeelde Gall en er was niemand die dat kon of wilde betwisten. In de negentigste minuut deed Ruud ter Heide nog wel van zich spreken met een fraaie omhaal doch het doel werd jammer genoeg op een metertje gemist. FC Emmen kreeg nog vier minuten extra tijd toegemeten zonder daarin een bedreiging voor FC Den Bosch te vormen.

FC Emmen-FC Den Bosch 1-2. 3. Van Weert 0-1, 4. Ter Heide 1-1, 20. Van Weert 1-2. Scheidsrechter: Koekoek. Gele kaart: Van den Broek, Biekman en Wolters (FC Den Bosch). Toeschouwers: 1897.
FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst, Hiariej, Mamedov, Metaj (60. Weghorst), Wijks (76. Rojer), Ter Heide, Jones (54. Almubaraki).
FC Den Bosch: Begois; Rutten, Buitenhuis, Hofstede, Van Dinter, Boldewijn (87. De Bock), Van Brakel, Wolters (76. Biekman), Tom van Weert, Van den Broek, Vlug.