Terug naar overzicht Terug

FC Emmen na drie maanden weer thuis


 FC Emmen heeft inmiddels een serie van drie ongeslagen wedstrijden opgebouwd maar het zit nog steeds met smart op een driepunter te wachten omdat die drie immers gelijke spelen waren. Halverwege de competitie acht keer gelijk te hebben gespeeld, is maar zelden vertoond maar een nieuw record op het einde van het seizoen lijkt toch niet haalbaar. Het record staat namelijk op 16 uit het seizoen 1990/91. Het voetbaljaar duurde toen wel 38 wedstrijden, na het verdwijnen van AGOVV worden er dit jaar slechts 32 wedstrijden gespeeld. De hoop van trainer Joop Gall is uiteraard niet het record gelijke spelen te benaderen maar hij wacht op de doorbraak. Een fiks aantal van die acht gelijke spelen had ook best in een driepunter kunnen eindigen, met iets meer fortuin en raffinement moet dat toch eens een keer lukken.


De competitie is door de afgelastingen wel een tikkeltje uit balans. Zo speelde SC Veendam afgelopen vrijdag tegen FC Emmen de vijfde achtereenvolgende thuiswedstrijd. Inclusief de bekerwedstrijd tegen AZ was dat ook bij FC Den Bosch het geval. Bij FC Emmen is het precies andersom, het speelde namelijk vijf achtereenvolgende uitwedstrijden. De laatste wedstrijd in het Univé stadion was FC Emmen-FC Eindhoven op 16 november! Na bijna drie maanden dus eindelijk weer thuis.

FC Den Bosch is de laatste jaren in het Univé stadion wel een uiterst lastige tegenstander. Van de laatste vijf wedstrijden in Emmen won de thuisploeg er geen enkele, FC Den Bosch daar en tegen zegevierde vier keer en een keertje rolde er een gelijkspel uit de bus. De doelcijfers waren ook veelzeggend: 1 tegen 9 in het nadeel van FC Emmen. De laatste thuiszege dateert van 24 november 2006 toen het 3-0 werd. Zanger Jannes was toen aanwezig en zong met een sfeervol optreden FC Emmen naar de overwinning.

  

Jannes in actie voor de wedstrijd FC Emmen-FC Den Bosch op 24 november 2006.