Terug naar overzicht Terug

Ruim 22.000 euro voor Het Vergeten Kind


Afgelopen vrijdag, 29 april, vond in de JENS Vesting een benefiet diner plaats om zoveel mogelijk geld op te halen voor Het Vergeten Kind. De stichting, waar Johnny de Mol bestuurslid en ambassadeur van is, zet zich breed in om het welzijn van kinderen die in opvang locaties verblijven te verbeteren.


En vergeten zijn de kinderen niet! Wat een fantastische dag is het geworden die begon met een heuse “interland” tussen Drenthe en Groningen met veel voormalige topspelers uit beide provincies. De wedstrijd, die onder leiding stond van Roelof Luinge, werd met 3-1 door de Groningers gewonnen. Ook SBS6 weerman Piet Paulusma was aanwezig om het weerbericht uit de JENS Vesting te presenteren.

Daarna vond het benefiet diner plaats in een prachtig aangeklede business ruimte. Eregast was Johnny de Mol en daarnaast zaten onder andere Evert ten Napel, Joseph Oosting en Dick Lukkien als prominent aan tafel. Door een indrukwekkende presentatie van Het Vergeten Kind werd des te meer duidelijk waarom het zo nodig is om deze kinderen iets meer kleur en vrolijkheid in het leven te geven.

Tussen de gangen door werden er verschillende mooie items geveild zoals het SC Drenthe shirt van Michel van Oostrum en een wedstrijd shirt van Bas Dost. Het topstuk van de avond was het kunstwerk dat was gemaakt door “Vergeten kinderen”. Het werd lachen, gieren brullen met het spel Koning Voetbal met de teamcaptains Evert ten Napel en Johnny de Mol.

We kijken terug op een zeer geslaagde avond met uiteindelijk als grote winnaar van de avond; Het Vergeten Kind. Tijdens de persconferentie maakte algemeen directeur Wim Beekman bekend dat er tot nu toe 22.700,– euro is opgehaald. Namens Het Vergeten Kind nam relatiemanager Kim de Witte de cheque in ontvangst. Het opgehaalde bedrag zal lokaal worden besteed aan de opvanglocatie in Emmen waar moeders met hun kinderen verblijven. Deze zal volledig worden verbouwd en krijgen de kinderen een Tovertuin!