Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wacht heet avondje in Almere City


In de Jupiler League kan iedereen van iedereen winnen luidt het verhaal maar dat lijkt toch niet op Almere City FC te slaan. De polderbewoners zijn namelijk na de winterstop praktisch onverslaanbaar geworden en dat heeft ook FC Emmen reeds moeten ervaren. Wil FC Emmen de eerste ronde overleven, en dat wil het zonder twijfel graag, moet het maandagavond uiterst geconcentreerd aan het duel in Almere beginnen. Play offs zijn andere wedstrijden dan het normale competitie gebeuren maar de reeks die Almere City FC in de tweede helft van de competitie heeft neer gezet, is imponerend. Het begon allemaal met het aantreden van Jack de Gier als trainer in plaats van de met verlof gestuurde Maarten Stekelenburg. Jack de Gier nam de ploeg over toen het op de negentiende en laatste plaats stond. Na de laatste speeldag prijkt Almere City FC op de achtste plaats: het is een pleidooi voor Jack de Gier als coach van het jaar.


In de laatste dertien wedstrijden van het seizoen verloor Almere City FC er slechts eentje, dat was thuis tegen Go Ahead Eagles (3-4). Van de overige twaalf duels werden er liefst negen gewonnen. Opvallend in deze periode is de transformatie die Ricardo Kip blijkbaar heeft ondergaan. Voor de winterstop scoorde hij slechts een keer, na de winterpauze was hij dertien keer succesvol waaronder drie maal tegen FC Emmen! Een andere speler die in de tweede competitiehelft is doorgebroken is Soufyan Ahannach, een broer van ex-Emmen speler Alami Ahannach. In de eerste competitiehelft stond hij op nul, na de winter was hij zeven keer succesvol. Ook routinier Jason Oost wiens contract niet wordt verlengd, speelde met zes goals een opvallende tweede competitiehelft.

Met de vorm van Almere City FC is dus niets mis, bij FC Emmen hangt er toch een vraagteken boven. De competitie werd met drie nederlagen afgesloten en bovendien ontbreekt het centrale verdedigingsduo Marcel Seip/Tim Siekman naar aanleiding van twee gele kaarten in de play offs van vorig seizoen. Almere City verdediger Paul Quasten ontbreekt eveneens wegens een schorsing.