Terug naar overzicht Terug

Ronald de Boer zoekt naar voetbaltalent bij FC Emmen


Amsterdam, 14 februari ’14 – Hoofdcoach Ronald de Boer start voor Men United opnieuw een zoektocht naar de 24 grootste voetbaltalenten van Nederland. In 2013 stapten 4 spelers via Men United over naar een profclub. Nieuw in de selectieprocedure zijn de Men United Trials (voorrondes) bij zes clubs uit de Jupiler League. Alle jonge talenten van Nederland kunnen zich aanmelden en kans maken op deelname aan een van deze voorrondes bij een Jupiler League uit de eigen regio. De climax van Men United is deelname aan de prestigieuze Aegon Copa Amsterdam in het Olympisch Stadion onder leiding van Ronald de Boer, waar de spelers voor het oog van duizenden toeschouwers spelen tegen internationale topteams en een profcontract kunnen verdienen. Wil jij kans maken op deze unieke ervaring Lees hieronder hoe je deel kunt nemen.


Selectieprocedure
Aanmelden voor Men United is mogelijk voor iedereen geboren tussen 1 januari 1994 en 31 december 1997. De aanmeldperiode loopt van 14 februari t/m 18 maart 2014. Inschrijven kan uitsluitend via de Men United Facebook-app, klik hier om naar de app te gaan. De voorronde bij FC Emmen zal plaatsvinden op woensdag 2 april.

Bij het aanmelden bepaalt de woonplaats van de deelnemer aan welke Jupiler League-club hij automatisch wordt gekoppeld: FC Emmen (voor deelnemers uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe), De Graafschap (provincie Gelderland en Overijssel), Almere City FC (provincies Flevoland en Utrecht), FC Volendam (provincie Noord-Holland), Excelsior (provincies Zuid-Holland en Zeeland) en FC Eindhoven (provincies Noord-Brabant en Limburg). 

Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke Men United-profielpagina en als eerste opdracht om zoveel mogelijk stemmen (‘likes’) te verzamelen. Per Jupiler League-club wordt een apart klassement bijgehouden. De 125 spelers met de meeste stemmen worden uitgenodigd voor de Men United Trial bij de betreffende club. In totaal krijgen dus 750 spelers (125 spelers per club x 6 clubs) een echte kans om zich te bewijzen. Tijdens elke Trial worden 50 spelers geselecteerd door de scouts van de Jupiler League-club en de staf van Men United.

Alle 300 finalisten (6 Trials x 50 geselecteerden) strijden tijdens de Finals bij Ajax (16 april) om een plek in de definitieve selectie van Men United, die zal bestaan uit 21 veldspelers en 3 keepers.

Aegon Copa Amsterdam
Vanaf 1 mei bereidt Men United zich voor op deelname aan de Aegon Copa Amsterdam (7-9 juni 2014) in het Olympisch Stadion. Aan de 10e editie van dit onder-19 jeugdvoetbaltoernooi doen naast Ajax A1 en Men United nog 6 topclubs mee, waaronder de Braziliaanse grootmachten Cruzeiro en Fluminense en de Griekse ploeg Panathinaikos van trainer Yannis Anastasiou. In 2013 is de Aegon Copa Amsterdam gewonnen door het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town; Men United eindigde op de achtste plaats.

Hoofdcoach Men United: Ronald de Boer
Na het overweldigende succes van Men United ’13 waarvoor meer dan 2 duizend spelers (gezamenlijk goed voor 128 duizend Facebook-likes) uit binnen- en buitenland zich aanmeldden, verlengde Ronald de Boer direct zelf ook zijn ‘contract’. De Boer: “Werken met talent vind ik geweldig. In korte tijd de juiste spelers selecteren, hen individueel beter maken en een collectief smeden, dat zijn mijn uitdagingen bij Men United. Vorig jaar was Men United een goede ploeg, dat blijkt wel uit het grote aantal spelers dat in het betaald voetbal is beland. Prachtig.”

 

Samenwerking Jupiler League
De landelijke uitstraling van Men United wordt onderstreept door de opgestarte samenwerking met de Jupiler League. Over deze samenwerking zegt Jelle Beuker, Operationeel Manager Coöperatie Eerste Divisie: “Het concept Men United is een fantastische aanvulling op de positionering van de Jupiler League als divisie vol sportieve ambitie enerzijds en het maatschappelijke, laagdrempelige karakter anderzijds. Iedere jonge speler krijgt een kans om zijn sportieve ambitie waar te maken binnen Men United. Het is een inventieve, eigentijdse combinatie van talentscouting, gebruik van social media en versterkt bovendien de maatschappelijke binding van onze clubs met hun achterban.” De Jupiler League en Men United omschrijven de samenwerking als ‘Partners in Talentscouting’.

 

Transfers Men United’13
Een aantal spelers uit het Men United team van 2013 wisten een stap te maken naar het betaald voetbal. De overstap van Javier Vet naar FC Dordrecht is zonder twijfel de meest in het oog springende transfer van alle Men United-spelers. De verdediger krijgt in zijn eerste seizoen profvoetbal veel speelminuten bij de koploper van de Jupiler League. Steven Fernandes Pereira zit dicht tegen de A-selectie van PEC Zwolle aan, hij mocht tegen Ajax zelfs op de reservebank plaatsnemen; ook Jorran van Santen (FC Groningen) en Yordi Grovenstein (NEC Nijmegen) kloppen aan de deur. Daarnaast acteren diverse spelers dankzij Men United op een hoger niveau in het amateurvoetbal.

Klik hier voor de promofilm van Men United. 

De concepten Men United en Aegon Copa Amsterdam zijn initiatieven van SportsGen sportmarketing en SoccerID.

Ronald de Boer met het wedstrijdshirt van FC Emmen.