Terug naar overzicht Terug

Veel verschuivingen in selectie FC Emmen


FC Emmen trainer Joop Gall heeft het elftal dat morgenavond in Almere aantreedt op diverse posities gewijzigd. Voor een belangrijk deel is dat noodgedwongen wegens het niet beschikbaar zijn van Elson Almeida, Frank Olijve en Shkodran Metaj. Oebele Schokker gaat hierdoor zijn debuut in de basis maken terwijl verder Kevin Görtz in de beginopstelling is opgenomen ten koste van Said Bakkati.


Shkodran Metaj kreeg deze week last van zijn rug, er was donderdag een minieme kans dat hij alsnog zou kunnen spelen maar die mogelijkheid is inmiddels tot vrijwel nul gereduceerd. Hierdoor en de vervanging van Bakkati door Görtz is de defensie op drie posities veranderd. Tim Siekman gaat nu linksback spelen in plaats van Metaj. ,,Het is niet zijn favoriete posities maar hij heeft het toch wel eerder gedaan. Aan de rechterkant komt dus Kevin Görtz te staan die met zijn snelheid van waarde kan zijn”, aldus Gall. Centraal neemt Bart de Groot de plaats naast de weer herstelde Luis Pedro in.

Door het ontbreken van Frank Olijve, die last van een pijntje in de buik heeft, is de weg vrij voor het laten debuteren van Oebele Schokker. ,,Hij heeft op de training indruk gemaakt”, zegt Joop Gall. ,,Vooral zijn steekpasses zijn van toegevoegde waarde. Hij staat op de positie van Leandro Resida die echter niet het slachtoffer van deze verandering is maar vanuit het middenveld gaat spelen. Wat voor hem geen onbekend terrein is.”

Na de zeperd thuis tegen FC Dordrecht waarin alles verkeerd ging wat maar verkeerd kon gaan, zou het FC Emmen natuurlijk best passen om de drie punten mee naar huis te nemen. Wat ook nodig is om de aansluiting bij de middengroep te behouden. Almere City FC verraste afgelopen weekeinde door het hoog gklasseerde FC Eindhoven in eigen huis te verslaan. De ploeg van trainer Fred Grim heeft bovendien versterking gekregen van Rodney Sneijder die al vijftig eredivisie duels bij FC Utrecht en RKC op zijn naam heeft staan. Statistisch gezien is de thuisploeg behoorlijk in het voordeel. Van de zeven onderlinge ontmoetingen in Almere heeft FC Emmen alleen de eerste op 10 februari 2006 gewonnen. Daarna volgden vijf nederlagen en een gelijkspel.

*Trainer Joop Gall was van plan om het jeugdtalent Arthur Ymele Feudjio als wisselspeler mee te nemen. Dat bleek echter niet mogelijk omdat er een minimum leeftijd van zestien jaar voor het bedrijven van betaald voetbal bestaat. Het Emmer talent moet echter nog zestien worden.  

*FC Emmen zal in Almere met rouwbanden gaan spelen naar aanleiding van het overlijden van Riny van Vilsteren.

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Görtz, Luis Pedro, De Groot, Siekman, Bannink, Rozema, Resida, Schokker, Bergkamp, Martinus.