Terug naar overzicht Terug

Resultaat is heilig voor FC Emmen


FC Emmen staat onder (gezonde) spanning voor de thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente. Zelfs bij verlies zal de play off droom waarschijnlijk nog niet worden begraven maar alleen winst helpt de ploeg werkelijk verder om het doel te bereiken. Trainer Joop Gall is dan ook erg duidelijk: ,,Het resultaat is heilig, we zullen zaterdag gewoon moeten winnen.”


Joop Gall weet uiteraard best dat het geen gemakkelijke opgave wordt. ,,Jong FC Twente maakt op mij een gemotiveerde indruk. Dat was de vorige week ook het geval tegen koploper FC Dordrecht. Het verloor weliswaar maar het zag er best goed uit. Ze hebben met die zestienjarige Bilal Ould-Chikh ook een groot talent in huis. Hij is brutaal, speelt onbevangen en passeert gemakkelijk. Wij hebben tegen FC Eindhoven zeker niet briljant gespeeld maar de opdracht was simpelweg winnen. En daaraan hebben ze volledig voldaan.”

De opstelling van FC Emmen is gelijk aan die van de vorige week na de wissel Bart de Groot voor Frits Dantuma. Dantuma is nog niet fit wat ook voor Elson Almeida en Yannick de Wit geldt. Frank Olijve is individueel weer aan het trainen, het gaat de goede kant maar volledig herstel laat nog even op zich wachten. De mogelijkheid staat nog open dat A-junior Maurice Kampman aan de selectie wordt toegevoegd maar dat hangt af van de hoeveelheid speelminuten die hij dezelfde middag moet maken in FC Emmen A1.
De opstelling: Van der Vlag; Görtz, Luis Pedro, Siekman, Metaj, De Groot, Rozema, Bannink, Schokker, Bergkamp, Resida.