FC Emmen A1 heeft titel voor het grijpen

FC Emmen A1 is na de 8-0 thuiszege op ONS Boso Sneek nog een puntje van het kampioenschap in de vierde divisie verwijderd. Het komend weekeinde kan in Emmen de beslissing vallen wanneer GVAV Rap. A1 op bezoek komt.

FC Emmen A1-ONS Boso Sneek A1 8-0 (4-0).
FC Emmen A1 had een kwartier nodig om de Friese verdediging voor het eerst te doorbreken. Toen scoorde Ahmed Ndayisaba op aangeven van Justin Mulder. Daarna werd er regelmatig door de thuisclub gescoord ondanks dat de gasten zich voortdurend op eigen helft terug trokken. Harold Wolters (32e) benutte een pass van Justin Mulder voor de 2-0, Ahmed Ndayisaba scoorde in de 38e minuut 3-0 en op slag van rust nam Justin Mulder de 4-0 voor zijn rekening. Na rust hetzelfde beeld, Sneek kon een kwartiertje stand houden maar een mooi doelpunt van Aladji Barrie in de 58e minuut betekende 5-0. Barrie, die in de eerste helft onopvallend had gespeeld, was nu beter op dreef en leverde een assist voor de 6-0 van Leon Berens (63e). Dave Padding (74e) en nogmaals Leon Berens (84e) tilden de eindstand naar 8-0.
FC Emmen A1: Schrik; Graver, Kampman (46. Baardink), Baas, Veenvliet, Gall, Mulder (46. Berens), Boekholt, Ndayisaba (60. Bangura), Wolters (54. Padding), Barrie.

Ahmed Ndayisaba (midden) haalt uit voor de 1-0.

Justin Mulder is zijn tegenstander te snel af.

Deze actie van Ahmed Ndayisaba leverde geen succes op. Rechts de Sneker doelman Stein de Wit.

Harold Wolters (links) loopt ietwat knorrig weg na 2-0 te hebben gescoord.

Flevo Boys B1-FC Emmen B1 2-5 (beker)
Door de winst op Flevo Boys B1 heeft FC Emmen B1 zich geplaatst voor de kwartfinale van de districtsbeker. In een matige wedstrijd namen de Emmenaren de leiding via een kopbal van Mark van den Berg. De Emmeloorders kwamen door een verdedigingsfoutje op gelijke hoogte waarna Niels Grevink voor de 1-2 ruststand zorgde. Kort na rust kreeg FC Emmen een strafschop toegewezen die door Matthijs Hensens werd benut. Flevo Boys moest ook nog met een man minder verder omdat tevens een rode kaart werd uitgedeeld. Toch kwam de thuisclub nog aardig terug en er moest een prima redding van Dani Kracht aan te pas komen om de aansluitingstreffer te verhinderen. Na de 1-4 van Jan Scholten in de 53e minuut verkleinde Flevo Boys tot 2-4 maar Jos Smidt bepaalde in de 64e minuut de eindstand op 2-5. Omdat Frank Fokke geblesseerd uitviel moest FC Emmen de laatste zeventien minuten ook met tien man spelen.
FC Emmen B1: Kracht; Sliedrecht (55. Koudenburg), Van Dijk (50. Klaver), Fokke, Van den Berg (41. Komduur), Grevink, Jochem Scholten, Luiken (50. Ymele Feudjio), Hensens, Jan Scholten, Ngendakumana (55. Smidt).

Urk E3 – Emmen E1 4-1 (beker)
Vanaf de aftrap was Emmen E1 de bovenliggende partij. Tot de zestien meter werd er goed gecombineerd, maar de eindpass kwam steeds niet goed aan, waardoor de uitstekende goalie van Urk kon ingrijpen. Gedurende de eerste helft werd het fysieke voordeel van Urk steeds duidelijker. Er werd volop getackeld en geduwd door Urk en ondanks het voetballende veldoverwicht werd de 1-0 door Urk gescoord. Vlak voor rust werd het ook nog 2-0. Na de rust was het spelbeeld niet anders en was Emmen E1 zelfs nog dreigender. Ondanks dat werd er door twee afstandschoten een 4-0 stand voor Urk op de borden gezet. Tien minuten voor tijd kon Piet Teuben met een rake kopbal de 4-1 inkoppen. Daarna had FC Emmen nog wel acht kansen om te scoren, maar de keeper van Urk was de man of the match.

ACV D1-FC Emmen D2 0-2 (oefen)
FC Emmen D2 oefende in Assen tegen de D1 van ACV. De wedstrijd werd gespeeld op een hobbelig veld waar de spelers de nodige moeite mee hadden. Van goed voetbal was dan ook geen sprake. FC Emmen had wel een overwicht maar in de eerste helft leverde dit nog geen goals op omdat de echte scherpte voor de goal ontbrak. Direct na de rust viel de 0-1. Dani Jansen reageerde attent op een voorzet van rechts. De 0-2 viel tien minuten voor tijd. Uit een voorzet van Revelino Slagveer bepaalde Rowin Schuiling de eindstand op 0-2.
FC Emmen D2: Mark Pomper (Maiko Zwiep), Bas Seubers (Remko Meijer), Luke Dokter, Andrej Allilovic , Stef Jagt, Bjorn Plaggenborg (Quincy Gall), Joey Roufs, Rowin Schuiling (Dani Jansen), Revelino Slagveer, Roan Gierveld en Leon Draisma.