FC Emmen voegt drie punten aan totaal toe

FC Emmen heeft ook de tweede achtereenvolgende thuiswedstrijd in winst omgezet. Na de driepunter tegen FC Eindhoven volgde nu een 2-0 overwinning op de talenten van FC Twente waardoor de kansen op het bereiken van de play offs zijn versterkt. De Emmenaren kropen zelfs naar de negende plaats maar daarin kan nog verandering komen omdat het zowel door FC Den Bosch als MVV kan worden gepasseerd indien deze clubs hun achterstallige duels winnen.

Bart de Groot scoort hier de 1-0.

De balcontrole van Leandro Resida.

Tim Siekman speelt hoog spel (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Alexander Bannink baant zich een weg tussen twee tegenstanders.

Skhodran Metaj schiet de strafschop binnen (Foto’s: Boudewijn Benting)

Vooraf had trainer Joop Gall duidelijk gemaakt dat slechts een ding telde en dat was winnen. De ploeg hield zich aan die opdracht en kreeg daarvoor lof toegezwaaid van de trainer. ,,Het tekent de mentale weerbaarheid van deze ploeg dat we na Oss twee wedstrijden op rij hebben gewonnen. In psychologisch opzicht is denk ik de kans groter dat je na zo’n debacle vervolgens door het ijs zakt maar dat is niet gebeurd. De overwinning was ook verdiend, alleen bleef het wel erg lang 1-0. De 1-1 had natuurlijk zo maar uit de lucht kunnen vallen terwijl wij kansen genoeg hebben gehad. Pas in de extra tijd konden we opgelucht ademhalen. De play offs blijven haalbaar en we zijn op de goede weg.”

FC Emmen begon flitsend want al na bijna vier minuten werd de score geopend. Een lange bal van Tim Siekman richting Leandro Resida ging er aan vooraf en de pass van laatstgenoemde werd door Bart de Groot keurig ingeschoten. Binnen een kwartier kwamen er nog twee mogelijkheden voor FC Emmen. Roland Bergkamp kopte voorlangs na aangeven van Oebele Schokker en een kopbal van Tim Siekman uit een vrije trap van Schokker werd op het nippertje tot hoekschop verwerkt. Na die goede fase werd het iets minder eenzijdig. Niet dat de bezoekers sterk voor de dag kwamen want Jong FC Twente stelde behoorlijk teleur. ,,We zijn op alle vlakken te kort geschoten”, oordeel Twente-trainer Jan Zoutman dan ook keihard. Er kwam voor de rust nog een kansje voor Tim Hölscher (naast) en kort daarop werkte verdediger Andersen een inzetje van Bergkamp voor de doellijn weg.

FC Emmen zou er na rust goed aan doen de voorsprong te vergroten om niet onverwachts op de gelijkmaker te worden getracteerd. Maar alle pogingen daartoe leken tot mislukking gedoemd. Kevin Görtz bediende na een lange ren Oebele Schokker die in goede positie kwam maar zijn schot miste de goede richting. Een pass van Schokker werd ineens verlengd door Alexander Bannink maar net tot hoekschop verwerkt. Kevin Görtz kopte in de 70e minuut uit een hoekschop tegen de paal en Schokker kwam een tweede maal in riante positie maar schoot voorlangs. De 1-1 waarvoor FC Emmen bang was had in de 68e minuut kunnen vallen na een kopbal van Joachim Andersen. Doelman Peter van der Vlag, die verder weinig werk hoefde te verrichten, keerde de kopbal echter fraai. De bevrijdende 2-0 viel pas twee minuten in de extra tijd na een counter via Quenten Martinus. Hij bediende Wout Weghorst en via hem stuitte de bal op de hand van verdediger Thijs Bouma waarop de debuterende scheidsrechter Berben een strafschop toekende. Shkodran Metaj zette die in de 2-0 om. Komende vrijdag wacht nu de uitreis tegen VVV Venlo. Zonder Luis Pedro die na zijn gele kaart voor de eerstvolgende wedstrijd is geschorst.

FC Emmen-Jong FC Twente 2-0. 4. De Groot 1-0, 90. Metaj (strafschop) 2-0. Scheidsrechter: Berben. Gele kaart: Luis Pedro, Martinus (FC Emmen), Bouma (Jong FC Twente). Toeschouwers: 2263.
FC Emmen: Van der Vlag; Görtz, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Rozema, De groot (56. Martinus), Bannink, Schokker (86. Almubaraki), Bergkamp (90. Weghorst), Resida.
Jong FC Twente: Plattel; Bouma, Andersen, Bijen, Kwee, Mannes, Fillinger (74. Yahaya), Pelupessy (65. Peters), Hólscher, Vida, Ould-Chikh (65. Daniels).